Κοίμηση του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου – Δηλώσεις Χαρακόπουλου, Κέλλα, Κατσιαντώνη, Αγοραστού, Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας,

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΣΟ ΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Με ιώβειο υπομονή “ξεκλείδωσε” την αγάπη του ποιμνίου του!
 
Στον μητροπολίτη Ιγνάτιο που «ποίμανε ως “καλός ποιμήν” με διάκριση επί 24 χρόνια την επαρχία που του εμπιστεύθηκε η εκκλησία της Ελλάδος» αφιέρωσε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος την ομιλία του στην επετειακή Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, για τα 25 χρόνια του θεσμού, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, στη φορτισμένη συναισθηματικά παρέμβασή του, είπε χαρακτηριστικά τα εξής: 
«Επιτρέψτε μου να αφιερώσω την ομιλία μου στη μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, που τις πρώτες πρωινές ώρες έχασε τη μάχη με τη ζωή. 
Η θλιβερή είδηση, που έγινε γνωστή από το Μαϊάμι της Φλόριντας, όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος αλλά τον πρόδωσε η καρδιά του κατά την επέμβαση, βύθισε στο πένθος την επαρχία του σεπτού ποιμενάρχη μας, που είναι τμήμα της εκλογικής μου περιφέρειας.
Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ποίμανε ως καλός ποιμήν με διάκριση επί 24 χρόνια την επαρχία που του εμπιστεύθηκε η εκκλησία της Ελλάδος, ορθοτομώντας το λόγο της αληθείας. Διακρίθηκε για την πραότητα, τη σεμνότητα, το εκκλησιαστικό του ήθος, την προσήλωσή του στην ορθόδοξη παράδοση, το θεολογικό του κήρυγμα που έδινε κουράγιο και ελπίδα στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, αλλά και για το πλούσιο κοινωνικό του έργο. 
Κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της τοπικής μας εκκλησίας σε καιρούς εμπερίστατους. Γεύτηκε πικρίες, αλλά με την ιώβειο υπομονή, που πάντα τον διέκρινε, κατάφερε να ξεκλειδώσει την αγάπη του ποιμνίου του, που σήμερα πάνδημα θρηνεί τον Άξιο επίσκοπό του.
Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Κρατούμε ως παρηγοριά το προσωπικό του παράδειγμα, το φωτεινό παράδειγμα της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον πλησίον και της αλληλοσυγχώρεσης. Αιωνία του η μνήμη!»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΚΕΛΛΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, πληροφορηθείς την αδόκητη εκδημία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιγνατίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα ενώνω τις προσευχές μου με αυτές του λαού της Λάρισας για “καλό Παράδεισο”  και αποχαιρετώ τον άξιο Δεσπότη μας με πόνο καρδιάς. Ο Μακαριστός Ιγνάτιος υπήρξε πραγματικός ιεραπόστολος του Θείου Λόγου. Σεμνός και ταπεινός μέχρι την τελευταία του μέρα, υπηρέτησε το ποίμνιό του με προσήλωση, ανοίγοντας τις πόρτες της εκκλησίας διάπλατα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Ο σεβάσμιος Πατέρας μας, συγχώρεσε εν ζωή όλους του επικριτές του με μεγαλείο ψυχής, δίνοντας θαυμαστό παράδειγμα σε όλους μας. Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχή του».

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ

Στο Θεάρεστο έργο και τη σημαντική προσφορά του χαρισματικού Ιεράρχη στο συνάνθρωπο και τον τόπο του, αναφέρεται μέσα από τη συλλυπητήρια δήλωσή του για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης.
“Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκαλεί σε όλους μας η κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.
Η ποιμαντορία του επισφραγίστηκε από ένα Θεάρεστο εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό έργο, για 24 συνεχή έτη, μέσα από την πολυσχιδή προσφορά του στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων πολιτών της Λάρισας που έβρισκαν καταφύγιο στο λόγο του και το ποίμνιο του.
Ήταν για όλους μας ένας χαρισματικός και ευγενής Ιεράρχης, που υπηρέτησε υποδειγματικά την Ορθοδοξία και χάραξε με τη φώτισή του και τις προσευχές του, την ξεχωριστή πορεία της Μητρόπολης Λάρισας.
Για μένα, και για όλους τους Λαρισαίους που τον γνώριζαν και συμπορεύτηκαν μαζί του, θα κατέχει πάντοτε μια σημαντική θέση στην καρδιά μας, ως ο πνευματικός πατέρας μας που φώτιζε τις ψυχές μας.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη της Λάρισας, στους οικείους του, και σε όλους τους πολίτες που τον άκουγαν με σεβασμό και αγάπη. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα. Αιωνία του η Μνήμη”.

Δήλωση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού:

«Με οδύνη ψυχής και βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την αδόκητη εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.
Ο προσφιλέστατος Ιεράρχης μας ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά για την περιφέρειά μας. Υπήρξε για όλους ο στοργικός Πατέρας, ένας ακούραστος και ενεργός συμπαραστάτης σε όλες τις δυσκολίες, σε κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο.
Αθόρυβος αλλά πολύδραστος Ιεράρχης, με το λιτό βίο, τη σεμνότητα, την πραότητα, την ευγένεια και τον κρυστάλλινο ορθόδοξο λόγο του, έγραψε τη δική του ιστορία επί 24 χρόνια στο πνευματικό πηδάλιο της ιστορικής και ευλογημένης Μητροπόλεώς μας.
Το μαρτυρεί το πλούσιο και πολυσχιδές, πνευματικό και κοινωνικό, έργο του, που ξεδιπλώνεται παντού. Το μαρτυρεί η ειλικρινής, αγνή θλίψη, το πένθος σύμπαντος του κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Αιωνία η μνήμη του στην Εκκλησία και στις καρδιές μας. Να έχουμε την ευχή του στην πόλη μας και στις οικογένειές μας.
Συλλυπούμεθα εκ ψυχής τον αφοσιωμένο του Πρωτοσύγκελλο και τους λοιπούς κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.

«Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο
του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου , Ιγνάτιου.
Ο εκλιπών υπήρξε για 24 συναπτά έτη ένας συνετός και μετριοπαθής ιεράρχης , ιδιαίτερα
αγαπητός στο ποίμνιό του.

Add Comment