Μία άνευ προηγουμένου επίθεση εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου στο Γ. Καστανάρα, που ορκίστηκε χθες νέος δημοτικός σύμβουλος στη θέση του εκλιπόντος Γ. Χαλκίδη και κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κατηγορεί ευθέως τον πρώην δήμαρχο Ολύμπου ότι ενεργεί στο παρασκήνιο απέναντι στα συμφέροντα του Δήμου, ότι δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο πρόσωπο του Δημάρχου, ότι αποτελεί “συνήγορο” επιχειρηματιών, ότι διεκδικεί χρήματα από το Δήμο κ.α., τονίζοντας τέλος ότι η ηθική του κ. Καστανάρα δεν ταιριάζει με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου είναι αν ο κ. Καστανάρας συκοφαντεί το Δήμαρχο ή απλώς του ασκεί αυστηρή κριτική, αν υπερασπίζεται επιχειρηματίες σε βάρος του δήμου ή σε βάρος των επιλογών του δημάρχου, αν τα χρήματα που διεκδικεί είναι νόμιμα ή παράνομα.

Μετά από όλα αυτά μοιάζει σουρεαλιστική και μόνο η αναφορά στην προειλημμένη απόφαση του κ. Ευαγγέλου να τον διαγράψει. Αμφιβάλλω αν θα υπήρχε ποτέ κανείς στη θέση του κ. Καστανάρα που θα έδινε στον κ. Ευαγγέλου αυτή τη χαρά…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σήμερα Πέμπτη 31 Μάϊου 2018 και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος, ενώπιον του αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Διονύση Μπαλούκα, λαμβάνοντας τη θέση του εκλιπόντος δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χαλκίδη, ο κ. Γιώργος Καστανάρας, ο οποίος αμέσως μετά την ορκωμοσία του κατέστησε γνωστή την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας διευκρινίζεται πως ο κ. Καστανάρας έπραξε το ορθό, αποφεύγοντας την διαγραφή του από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, καθότι με την στάση, τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του, τόσο στο προσκήνιο, πολύ δε περισσότερο στο παρασκήνιο, επέλεξε άλλα μονοπάτια, που είναι απέναντι στα συμφέροντα του δήμου Ελασσόνας.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Καστανάρας μετά την παραίτησή του από την θέση του ειδικού συνεργάτη, δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα στο πρόσωπο του Δημάρχου Ελασσόνας, παίρνοντας μάλιστα τη θέση του «συνηγόρου υπεράσπισης» επιχειρηματιών που διεκδικούν υπέρογκα χρηματικά ποσά, τα οποία και αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, καταθέτει, δε, και ως μάρτυρας κατηγορίας σε ποινικές υποθέσεις εναντίον του Δημάρχου, ενώ είναι χαρακτηριστική η ενέργειά του να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Δήμου Ελασσόνας διεκδικώντας το ποσό των 8.785 ευρώ!

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως ο κ. Καστανάρας δεν θα μπορούσε να έχει την παραμικρή σχέση με την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και φυσικά η ηθική του δεν ταιριάζει με αυτή που πρεσβεύει η παράταξη της πλειοψηφίας.