Διπλή εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στη Λάρισα

Με δύο διαφορετικές εκδηλώσεις θα τιμήσει φέτος την Παγκόσμια Μέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για να “ξυπνήσουν” και να προσεγγίσουν την ευαισθησία, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τη στήριξη, που έχει ο κάθε άνθρωπος που θα θελήσει να ενημερωθεί και να συμβάλλει στο χρόνιο αγώνα που δίνουν οι πάσχοντες.
Η πρώτη εκδήλωση θα λάβει “σάρκα και οστά” μέσα από την Έκθεση Ζωγραφικής της ομάδας Εικαστικής Έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης της ΠΕΑμΣΚΠ και το δάσκαλό της Μιχάλη Βακαλούλη(Vakas), αλλά και την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Βερόνικας Αποστόλου, “Η Σκληρή Κυρία Πλάκα”. Και επειδή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν αγαπάς τη ζωή, και έχεις δυνατή ψυχή, η ομάδα ΣΥΝ- ΧΟΡΟ της ΠΕΑμΣΚΠ, θα χορέψει για όλους όσους παραβρεθούν στην εκδήλωση, που θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρας στη Λάρισα (Νεάπολη) την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 19.00 και για δύο ολόκληρες ώρες.
Λίγες μέρες αργότερα στις 29 του μήνα, την παραμονή της Παγκόσμιας Μέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση που έχει καθιερωθεί ως η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου από το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) , θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με Θέμα, «Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις στο σήμερα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» όπου οι βασικοί εισηγητές είναι κορυφαίοι επιστήμονες της Ιατρικής.
Ο κ. Ευθύμιος Δαρδιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας-Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου θα μιλήσει για τις «ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ»
Ο κ. Αθανάσιος Οικονόμου, Επιμελητής Α’ Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για τις «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ»
Ο κ. Δημήτρης Κουφάκης, Χειρούργος Οφθαλμίατρος θα αναλύσει το θέμα «ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΣ»
Και ο κ. Ευθύμιος Ι. Πετσεπές, Ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης- Επιστημονικός Διευθυντής ΚΑΑ Απολλώνειο για την «ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
Η Παγκόσμια Ημέρα για την ΠΣ, που φέτος γιορτάζεται στις 30 Μαΐου 2018, και επικεντρώνεται στην “Έρευνα” και την αξία της στην ελπίδα που προσφέρει σε χιλιάδες πάσχοντες με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που προσδοκούν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η πρόσκλησή μας στη συμπόρευση μέσα από ένα κοινό αγώνα, αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλία. Από τους Βουλευτές που θέλουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για μας, τους παράγοντες της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής μέσα από την έμπρακτη στήριξή τους, τους συμπολίτες μας που ξέρουμε ότι είναι ευαισθητοποιημένοι , γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα…

[wpg_thumb]

Add Comment