Σχέδιο δράσης του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας διακρίθηκε σε Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Μια Ευρωπαϊκή επιτυχία για το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και συνεπώς για όλα τα ΚΠΕ της Ελλάδας και τους συναφείς θεσμούς. Μέσα από τη σειρά μαθημάτων «Competences for 21st Century Schools», που παρακολούθησε ο Υπεύθυνος του Κέντρου, Αντρέας Γκανάτσιος, από το «Teacher Academy» του School Education Gateway, κατάφερε (μετά από κρίση από σχετική επιτροπή) να συμπεριληφθεί το σχέδιο δράσης του ΚΠΕ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ολύμπου μέσα στα καλύτερα σχέδια δράσης του 2017 για μάθηση βασισμένη σε προτζεκτ, project-based learning (PBL) με τίτλο «προστατεύοντας τα δάση του Ολύμπου – PROTECTING THE FORESTS OF MOUNT OLYMPUS» και έχει αναρτηθεί στα Αγγλικά στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα.
https://sites.google.com/site/segcompetencescourse/

Πρόκειται για ένα έργο σχετικά με την προστασία των δασών του Ολύμπου. Οι συμμετέχοντες του έργου είναι από πολλές περιοχές της Ελλάδας, περίπου 50 καθηγητές και 1.000 μαθητές, οι Δασικές Υπηρεσίες, η αστυνομία, οι εθελοντές οικολογίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Παιδείας, αρχιτέκτονες και πολλοί άλλοι. Για όποιον/όποια ενδιαφέρεται, μπορεί να το αναζητήσει στον ακόλουθο σύνδεσμο, http://bit.ly/2u6K2fY και φυσικά στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
Το School Education Gateway είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρηματοδοτείται από το Erasmus +, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού. Καθοδηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA).

Ο Υπεύθυνος του Κέντρου
Γκανάτσιος Ανδρέας

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/teacher_academy/teaching_materials/plans-for-project-based-learni.htm

Add Comment