Κατσιαντώνης σε Αποστόλου: Κτηνοτρόφοι μένουν εκτός της βιολογικής κτηνοτροφίας

«Ζούμε σε Κράτος Δικαίου η σε μια χώρα προχειρότητας όπου τα… μαύρα πρόβατα είναι οι πολίτες;» διερωτάται ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, που κρούει τον κώδωνα των σοβαρών ζητημάτων που διαλύουν τον πρωτογενή τομέα, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου που σήμερα θα βρίσκεται στη Λάρισα και τον Τύρναβο, αναφέροντας τα εξής:
Η σημερινή άφιξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Λάρισα, δε γίνεται “μετά Βαΐων και Κλάδων” αλλά επισκιάζεται από σύσσωμο τον κτηνοτροφικό κόσμο που “βοά” από απελπισία και αγανάκτηση “βλέποντας” τις προσδοκίες του για επιβίωση να εξανεμίζονται…
Η τεράστια πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και τα αμνοερίφια, η συμφωνία CETA, και η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη Βιολογική κτηνοτροφία, είναι ζητήματα που έχουν “σημάνει τις καμπάνες” της διεκδίκησης του δίκαιου των κτηνοτρόφων, μέσα από το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει ως μοναδικό γνώμονα, την αντίδραση με δυναμισμό στην επικείμενη διάλυση των κτηνοτροφικών οικογενειών.
Και αναρωτιέμαι τι έρχεται να πει σήμερα από την “καρδιά” της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας ο κ. Αποστόλου. Τα πρόσφατα “μαύρα” μαντάτα στα αποτελέσματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους κτηνοτρόφους που μένουν εκτός Βιολογικής κτηνοτροφίας, δε χωρούν δικαιολογίες, ούτε αδειανές ατζέντες.
Οι “κωδικοί” των λαθών και των προχειροτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, “έσπασαν” την κάθε ελπίδα που απέμεινε στους κτηνοτρόφους, που βλέπουν τις αιτήσεις ένταξής τους στο Πρόγραμμα να είναι πεταμένες “στον κάλαθο των αχρήστων”.
Το μόνο βέβαιο είναι πως οι “ένοχοι” αυτής της εγκληματικής διαδικασίας, πρέπει να επωμιστούν το βάρος της ευθύνης, για τις αστοχίες στην πρόσκληση του προγράμματος, που δεν έγινε με ορθολογικά κριτήρια, αφού αποκλείει χιλιάδες βιοκαλλιεργητές που δεν εντάσσονται σε περιοχές Natura, “σβήνοντας” από το χάρτη της Θεσσαλίας την πλειοψηφία τους.
Επιβάλλεται σήμερα από την Λάρισα ο Βαγγέλης Αποστόλου, να δεσμευτεί για την αναπροσαρμογή της εφαρμογής του προγράμματος, εντάσσοντας στους καταλόγους των δικαιούχων, όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για ζωοτροφές, αψηφώντας κωδικούς και πράξεις που δεν έγιναν από την αμέλεια της ίδιας της κυβέρνησης.
Τα «μαύρα πρόβατα» κύριε Υπουργέ δεν θα γίνουν αυτοί ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε εσάς που υπογράφετε και αποφασίζετε.
Μιλήστε με πράξεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και αφήστε τις εκδηλώσεις… για στρατηγικά σχέδια και προκλήσεις στον αγροτικό τομέα…

Add Comment