Σε ημερίδα του Συλλόγου Λιβαδιωτών στην Κατερίνη θα παρουσιάσει τις δράσεις του το Δίκτυο Περραιβία

Κυριακή 22 Απρίλιου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. στην Κατερίνη
Τιμητική Πρόσκληση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
σε Ημερίδα του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης
στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του
Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Φορείς και τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας

Επίσημος προσκεκλημένος , είναι το Δίκτυο Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης ” Ο Γεωργάκης Ολύμπιος” , την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. , στην έδρα του Συλλόγου (Παναγή Τσαλδάρη 4 ,Πλατεία Ελευθερίας-Κατερίνη (συντονιστής κ. Γεώργιος Ράπτης, Εκπαιδευτικός) .

Η σημαντική αυτή εκδήλωση , που εντάσσεται στις μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις του ιστορικού Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια του 2018 ,που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του , αλλά και συνεχούς προσφοράς στον τόπο, έχουν προσκληθεί όλοι οι επίσημοι φορείς, αλλά και όλοι οι κοινωνικοί φορείς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας , με τους οποίους και θα γίνει ανοιχτή συζήτηση , θα απαντηθούν ερωτήματα και θα κατατεθούν απόψεις χρήσιμες για τον ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων στη σύγχρονη Ελλάδα.

Στην ημερίδα αυτή , θα αναδειχτεί ο σημαντικός ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων στον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας και παράλληλα έχει σκοπό να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο και τον τρόπο εργασίας του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που θεωρείται ως παράδειγμα και ως Πρότυπο Καλών Πρακτικών στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ,σε Εθνικό ,αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του, αλλά και προέδρου του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, οικονομολόγο κ. Κων. Σκριάπα ,όπως ,επίσης και από πολλά στελέχη του ,προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και τις καλές του πρακτικές ,τόσο από την Ελλάδα ,όσο και το εξωτερικό ,αναδεικνύοντας την Κοινωνία των Πολιτών ,ως σημαντικό κοινωνικό εταίρο και ως έναν μοχλό για την αντιμετώπιση της κρίσης .

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεργάζεται με επιτυχία με την Ελληνική Κυβέρνηση, με Υπουργεία ,με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , με τους Δήμους σε όλη τη Θεσσαλία, με Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια ,Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα ,άλλα Δίκτυα εντός και εκτός Ελλάδος , με ανεξάρτητους Επιστήμονες , με Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών ,με επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και της παραγωγής, με άλλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ά.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,υπηρετώντας τη διαφάνεια , την αξιοκρατία και την ορθολογική διαχείριση των πόρων έχει υλοποιήσει , με απόλυτη επιτυχία , μεγάλα προγράμματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας , το Υπουργείο Πολιτισμού , με Ελληνικά και Ξένα πανεπιστήμια , με πολλούς Δήμους και Εφορείες Αρχαιοτήτων, με το Πράσινο Ταμείο και με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη την Ευρώπη ( Erasmus+, κλπ ) ,δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους επιστήμονες στην εργασία ,στην έρευνα και στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην Επιστήμη .
Ήδη ,έχει μετεξελιχθεί σε ένα «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού , όπου συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος , των Τεχνών, του Πολιτισμού ,της έρευνας , της διανόησης και των Επιστημών , του παραγωγικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας , προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις , να οραματιστούν ,αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες ,τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.
Στην εισήγηση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» που έχει θέμα: « Ο ρόλος των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην βιώσιμη ανάπτυξη» ο πρόεδρος του Δικτύου θα παρουσιάσει όλη τη φιλοσοφία της συνένωσης των δυνάμεων των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (πολιτιστικών , περιβαλλοντικών ,επιστημονικών συλλόγων , ΑΜΚΕ,κ.α΄) ,μέσα από τη δημιουργία Δικτύων , προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα πάνω σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομίας , να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής .
Στη συζήτηση θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν διεξοδικά οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει ένα Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων ,πάνω στα μείζονα θέματα που απασχολούν τις τοπικές -και όχι μόνο- Κοινωνίες ,έτσι ώστε να δημιουργούνται όλες εκείνες οι δυνάμεις ,οι οποίες μπορούν να αναδείξουν την ιστορία ,τον πλούτο και τα δυνατά σημεία μιας περιοχής (Marketing τόπου) ,έτσι ώστε αυτός να μετατραπεί σε έναν τόπο προορισμού και να συμβάλει προοδευτικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ,όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του .( www.perrevia.net.gr)

Add Comment