Την Αθηνά Κρικέλη τιμά ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας στην κοπή πίτας

Θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ,με τρία πρώτα παγκόσμια βραβεία, ντοκιμαντέρ της για τον Όλυμπο “Elassona: Secret Path to Mt Olympus” – Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ.

Ανοιχτή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2018 , διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. . στο Ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ” Βόλου , στην οποία όσοι τυχεροί παραβρεθούν , θα απολαύσουν ένα μοναδικό, πολυβραβευμένο, με τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ντοκιμαντέρ, με τίτλο:” “Elassona: Secret Path to Mt Olympus- Ελασσόνα: Το μυστικό μονοπάτι για τον Όλυμπο” .

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , κλείνοντας φέτος 24 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία (έτος ίδρυσης 1994) , έχει επιλέξει να βραβεύσει τη διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια σε πολλά επικίνδυνα μέρη του πλανήτη , Ελληνίδα κ. Αθηνά Κρικέλη, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της στην ανάδειξη του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από εκπληκτικά Ντοκιμαντέρ που σαρώνουν τα παγκόσμια βραβεία , τιμώντας στο πρόσωπό της μια σπουδαία ,περήφανη και πολυβραβευμένη- για το έργο της διεθνώς- Ελληνίδα , η οποία διαφημίζει , όχι μόνο τη χώρα της ,αλλά και τον πολιτισμό της , σε όλη την υφήλιο.
Σημειώνεται ότι η κ. Αθηνά Κρικέλη είναι η Ιδρύτρια-Διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης και συνεργάτης του National Geographic.
Επίσης, αξιοθαύμαστο είναι ότι στη σειρά Μt Olympus ,τα τρία πρώτα ντοκιμαντέρ, έχουν ήδη αποσπάσει 13 αγαλματίδια από παγκόσμια Φεστιβάλ Κινηματογράφου (www.ellopiatv.com). Τον Σεπτέμβριο του 2018 το ντοκιμαντέρ Mt Olympus: The Creation θα προβληθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Νέας Υόρκης, και θα ξεκινήσει επίσημα την πορεία του για τα Όσκαρ του 2018.

Για τον λόγο αυτό , ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,καλεί όλους τους Ελασσονίτες της Μαγνησίας ,αλλά και τους φίλους τους , να παραβρεθούν σε μια όμορφη βραδιά, γεμάτη Ελλάδα , ποιότητα και αισθητική , προκειμένου να απολαύσει ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της κ. Αθηνάς Κρικέλη για το μυθικό βουνό , τον Όλυμπο, να συνομιλήσει με την διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και ρεπόρτερ δύσκολων αποστολών στα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη, να δει από κοντά τρία από τα βραβεία-αγαλματίδια παγκόσμιων φεστιβάλ και φυσικά να γευτεί, όπως κάθε φορά, γεύσεις της περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου. (Συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ) .

Πληροφορίες : Κ. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944 , E-mail: skriapask@gmail.com

Με Εκτίμηση
ΒΟΛΟΣ 24/1/2018

Για τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος

Σκριάπας Κων/νος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΚΡΙΚΕΛΗ
H Αθηνά Κρικέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Λάρισα.
Πριν φύγει για σπουδές στο Λονδίνο διδάχθηκε τα πρώτα βήματα της δημοσιογραφίας από τον πατέρα της Παναγιώτη Κρικέλη και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σκαμπαρδώνη και τον Κώστα Μπλιάτκα
στο μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι της εφημερίδας Μακεδονίας.

Εργάστηκε στο Λονδίνο για ένα χρόνο στο BBC στο τμήμα ντοκιμαντέρ για τηλεόραση κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλία (1987-1990) Πτυχίο Δημοσιογραφίας από το London School of Film.
Το 1990 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές. Από τον Οκτώβριο του 1990 μέχρι και τον Απρίλιο του 1992 εργάστηκε στην αίθουσα σύνταξης των Ηνωμένων Εθνών. Από το 1992 μέχρι το 1997 ανέλαβε την μοναδική ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του Αντ1 sattelite με
εμβέλεια Αμερική, Καναδά και Βενεζουέλα.

1992 Επικεφαλής του γραφείο Τύπου της μεγάλης διαδήλωσης στην Ουάσιγκτον για το Μακεδονικό Ζήτημα
1992-1997 ΑΝΤ1 Satellite
1993-2015 Ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη
1994 Το Μουσείο Ραδιοφώνου και τηλεόρασης της Νέας Υόρκης επιλέγει την εκπομπή της ως την πιο αντιπροσωπευτική ελληνική εκπομπή στην Αμερική και μέχρι σήμερα αποτελεί έκθεμα του Μουσείου (52str btw 5th and 6th Ave)
1994-2017 Αποτελεί την μοναδική Ελληνίδα στην Αμερική που ψηφίζει στα προκαταρκτικά των Οσκαρς στα ΕΜΜΥ και το New York Festival.
1997-1999 WNYE TV Channel 25 New York Εκπομπή ΟΝ ΤΗΕ ΜΟVE with Athina Krikeli
1997 Ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντοφ Τζουλιάνι, την τιμά για την προσφορά της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πολιτείας της ΝΥ.
1999-2001 Διευθύντρια Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής
2001- Ιδρύει την τηλεοπτική εταιρεία ELLOPIA MEDIA GROUP
2002 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού Ellopia Press NY Magazine
2003 Της απονέμεται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, το πρώτο βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ από Έλληνα δημιουργό του Εξωτερικού (οι Εγκλωβισμένοι)
2002-2014 Πολεμική ανταποκρίτρια σε Κόσοβο, Σερβία, Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σιέρα Λιόνε, Κασμίρ Θηβέτ, Συρία.
2005 Master degree Communications στο New School for Social Arts and sciences

2004 Ξεκινά την συνεργασία της με το National Geographic ως εξωτερική παραγωγός
2004 Αναλαμβάνει την δημιουργία του Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Κεντρικής Αμερικής.
2006 Κερδίζει δύο πρώτα βραβεία στο παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλμ Telly Awards
2007 Κερδίζει άλλα δύο πρώτα βραβεία στο παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλμ Telly Awards
2011 ΚΑΝΝΕΣ – Πρώτο βραβείο καλύτερου πολιτικού ντοκιμαντέρ Αμερική και Παγκοσμίως για το ντοκιμαντέρ Oι Εγκλωβισμένοι στην Κύπρο (The Enclaved in Cyprus)
2015 Eπιλέγεται από την Ευρωπαΐκή Τράπεζα Επενδύσεων να δημιουργήσει ένα αφιέρωμα/ντοκιμαντέρ, για την ελληνική κρίση και τις δυνατότητες επένδυσης στην Ελλάδα.
Ξεκινά μια σειρά workshop και διδαχής Δημοσιογραφικής ηθικής και τέχνη του ντοκιμαντέρ στο πανεπιστήμιο New School.

2015 Ξεκινά τα γυρίσματα του πρώτου ντοκιμαντέρ της σειράς Mt Olympus
2017 Η σειρά Μt Olympus (τα τρία πρώτα ντοκιμαντέρ) έχει αποσπάσει ήδη 13 αγαλματίδια από παγκόσμια Φεστιβάλ Κινηματογράφου (www.ellopiatv.com). Τον Σεπτέμβριο του 2018 το ντοκιμαντέρ Mt Olympus the Creation θα παίξει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Νέας Υόρκης, και θα ξεκινήσει επίσημα την πορεία του για τα ΟΣΚΑΡ του 2018

MEΛΟΣ
Της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών(National Acacemy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS),
Tου Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.),
Του Φόρειν πρεςς Foreighn Press)
του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών. (United Nations Correspondent Association, UNCA).
American Professional Woman Association
EMMY Judges Association

Add Comment