«Ζωντάνεψε» η Ελασσονίτικη αγορά στη «Λευκή Νύχτα»

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ «ΑΝΑΣΑ» ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ακόμη μια «Λευκή Νύχτα», τέταρτη χρονιά στη σειρά, του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας. Ήταν μια ξεχωριστή και διαφορετική νύχτα από τα καθιερωμένα για την Ελασσόνα και την αγορά της, αφού δεκάδες καταναλωτές και επισκέπτες όλων των ηλικιών «ξεχύθηκαν» στους δρόμους και στα καταστήματα κυρίως στο κέντρο της Ελασσόνας και στα σοκάκια της κεντρικής αγοράς της Βενιζέλου.
Η αγορά «ζωντάνεψε» για τα καλά έστω και για λίγες ώρες, με τον κόσμο να «χαζεύει», να χαίρεται και να διασκεδάζει, να ψωνίζει. Άλλωστε τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά έως αργά τη νύχτα, έχοντας προσφορές, προνομιακές τιμές, «εκπτώσεις» και δωράκια.
Ο κόσμος έκανε τις βόλτες του στα στέκια της πόλης, μασκότ αρκετών καταστημάτων διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες με χαμόγελα φρόντιζαν να προσφέρουν γλυκίσματα, ροφήματα, ποτά και εδέσματα της ώρας. Και βέβαια αρκετός κόσμος ψώνιζε και…κρατούσε τσάντες!
Επίκαιρα ακούσματα και παραδοσιακά κάλαντα από χορωδίες και ορχήστρες συλλόγων και φορέων, θεατρικά «δρώμενα», ρυθμοί, μουσικές, χαμόγελα, που ζέσταναν με το παραπάνω την παγωμένη βραδιά. Το αδιαχώρητο στο «σπιτάκι του Άγιου Βασίλη», με τους μικρούς να συνωστίζονται για το καθιερωμένο βαψιμο στα προσωπάκια, τις φωτογραφίες και τα γλυκίσματα.
[wpg_thumb]
Ο «τζίρος» των περισσοτέρων καταστημάτων της πόλης, στη συγκεκριμένη «Λευκή Νύχτα», πρόσφατα στην Ελασσόνα, κινήθηκε σε καλά επίπεδα σε σύγκριση και με τις άσχημες εποχές που ζούμε, αν και οι καταναλωτές που ήθελαν να ψωνίσουν, έδειχναν πιο συγκρατημένοι από άλλες χρονιές και κυρίως πιο αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με κάποια πρώτη αποτίμηση, καλύτερα τα πήγαν σε «τζίρους» κυρίως τα καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων. Όπως και νάχει, τα χαμόγελα…περίσσεψαν για τον εμπορικό κόσμο της Ελασσόνας και για τους υπευθύνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Χαρακτηριστικά τα διάσπαρτα λόγια ανθρώπων της Ελασσονίτικης αγοράς: «Ήταν μια καλή τονωτική ένεση, μια καλή ανάσα για την αγορά που τους τελευταίους μήνες δεν είναι και στα καλύτερα της». «Ζεστάθηκε» η αγορά μας σε μια παγωμένη…αλλά λευκή νύχτα!». «Τι ωραία θα ήταν να είχε η αγορά μας αυτή την εικόνα καθημερινά η έστω συχνά;». «Η εικόνα της αγοράς της Βενιζέλου και η κίνηση θύμιζε παλαιότερες εποχές, που δυστυχώς έφυγαν για πάντα». «Ήταν μια λευκή νύχτα που…έφερε λίγο φως στις τσέπες μας». «Πολύ καλή κίνηση. Πάντως, ακόμη και σε μια Λευκή Νύχτα, φαίνεται πως …ο κόσμος δεν έχει χρήματα και είναι στριμωγμένος». «Κάτι ήταν και αυτό, μέσα στη γενική απραξία των τελευταίων μηνών». «Ελπίζουμε οι επόμενες «Λευκές Νύχτες» να εξελιχθούν σε…«άσπρες μέρες» για τα ταμεία μας».
Τέλος, οι άνθρωποι του διοργανωτή Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, με έκδηλη την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της «βραδιάς – γιορτής» για τον εμπορικό κόσμο της Ελασσόνας και για τους καταναλωτές, ευχαρίστησαν τους καταστηματάρχες και τους φορείς που συμμετείχαν και βοήθησαν, φροντίζοντας για μια ακόμη επιτυχημένη «Λευκή Νύχτα». Και βέβαια «έπιασε τόπο» το σύνθημα – προτροπή προς το καταναλωτικό κοινό: «Στηρίζοντας την τοπική αγορά στηρίζεις μια οικογένεια»!

Add Comment