Μαξ. Χαρακόπουλος: “Άγριος εμπαιγμός των αγροτών για το Πετρέλαιο!”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Στα τάρταρα η αξιοπιστία της κυβέρνησης…

Δριμεία κριτική για εξαπάτηση των αγροτών με αφορμή την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο αγροτικής χρήσης ασκεί ο βουλευτής Λαρίσης Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σχολιάζοντας δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση συνεμορφώθη σε μνημονιακές υποχρεώσεις. Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθυμίζει ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρξε επιστροφή 160 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες, με την τότε αντιπολίτευση να μιλά για «ψίχουλα».
Η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:
«Η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες προσκρούει στις μνημονιακές υποχρεώσεις, υποστηρίζει ο κ. Αποστόλου, λησμονώντας, ωστόσο, να μας πει ποιοι κατέστησαν αναγκαίο το τρίτο μνημόνιο. Θυμούμαι τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κάστρο, στην καρότσα του Βάγγου, να εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για το κόστος παραγωγής, με αφορμή την περικοπή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες κατά 30 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από διαβούλευση με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στο Μαξίμου, βρέθηκε τελικά η λύση και καλύφθηκε η διαφορά από τα αδιάθετα του επιδόματος θέρμανσης και έτσι δόθηκε ολόκληρο το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες.
Θυμίζω ότι τότε είχαμε 210 εκατομμύρια ευρώ επίδομα θέρμανσης, ποσό που δεν είχε απορροφηθεί στο σύνολό του. Σήμερα, η “ευαίσθητη” κυβέρνηση της “πρώτης φορά αριστερά” και των “δεκανικιών” της πετσόκοψε στο ¼ το επίδομα θέρμανσης, περιορίζοντάς το στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Ξέχασε με μεγάλη ευκολία τους αφορισμούς για τα μαγκάλια. Και βεβαίως, χωρίς ίχνος τσίπας, αυτοί που καλούσαν τους αγρότες να βγουν στους δρόμους για την περικοπή των 30 εκατομμυρίων στο αγροτικό πετρέλαιο -που τελικά όπως είπα αποκαταστάθηκε- είναι οι ίδιοι που καταργούν πλήρως την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο αγροτικής χρήσης! Αιδώς Αργείοι, πείτε και κανένα Όχι!».

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «με το τρίτο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αχρείαστο μέχρι το 2015 και τους ανεκδιήγητους πειραματισμούς σας με τους Βαρουφάκηδες, έχει στοχοποιήσει τον αγροτικό κόσμο. Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους αγρότες για τον άγριο εμπαιγμό τους, συνεχίζει να τους κοροϊδεύει. Κραυγαλέα περίπτωση τέτοιας κοροϊδίας, οι δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών για κατάργηση του φόρου στο κρασί έως το τέλος του 2017. Το νέο έτος μπήκε αλλά ο φόρος στο κρασί… ζει και βασιλεύει. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης και, ιδιαίτερα, της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον αγροτικό κόσμο έπεσε στα τάρταρα. Ίσως αυτή να είναι και η πιο θετική παρακαταθήκη της κυβέρνησης. Οι πολίτες δεν θα είναι πια τόσο ευκολόπιστοι σε μεγάλα λόγια δημαγωγών και λαϊκιστών, όπως αυτών που τους εξαπάτησαν το 2015».

Add Comment