Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που πραγματοποίησε το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας στο χρονικό διάστημα 1 Σεπτεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2017.
Αρχικά, το Κέντρο μας πραγματοποίησε τις ακόλουθες εγκεκριμένες δράσεις:
1.Συνδιοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου προσχολικής Αγωγής με θέμα «εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»
2.Συμμετοχή στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ»,
3.Συμμετοχή στην Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017 (γνωστή και ως «EuroBirdwatch17»),
4.Συνδιοργάνωση της 8ης Καστανογιορτής του Παλιού Παντελεήμονα Πιερίας
5.Συνδιοργάνωση 8ης Ενότητας σεμιναρίου «Θεσσαλία-Τοπικός πολιτισμός» με θέμα: «Περιήγηση με το τρενάκι στο Ιστορικό Κέντρο της Λάρισας» και «Φωτογραφίζοντας ένα μνημείο»
6.Συνδιοργάνωση εισαγωγικού-επιμορφωτικού σεμιναρίου για το σχ. έτος 2017-18 με τίτλο: «Οι 17 στόχοι για την Αειφόρο Ανάπτυξη».
7.Συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα»,
8.Συμμετοχή στο τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Μουζακίου με θέμα: «Προσεγγίζοντας μνημεία πολιτισμού με την εκπαίδευση για την Αειφορία – Η περίπτωση του Βυζαντινού Κάστρου Φαναρίου».
9.Συμμετοχή στο τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας με θέμα: «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Φύση – Παραδοσιακά Επαγγέλματα».
Στη συνέχεια, να σας ενημερώσουμε ότι στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 το Κέντρο μας πραγματοποίησε τα ακόλουθα σε σχέση με τις σχολικές εκπαιδευτικές επισκέψεις:
Α) δέχθηκε εγκεκριμένες επισκέψεις σχολικών μονάδων Περιφέρειας Θεσσαλίας τόσο στην έδρα του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, όσο και στο συγχωνευμένο Κέντρο της Αγιάς Λάρισας, καθώς και στην πόλη της Λάρισας για τα πιλοτικά προγράμματα (να σημειωθεί ότι από φέτος το ΚΠΕ ξεκίνησε και συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για την πιλοτική παράλληλη υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον χώρο του Μουσείου και στο Αρχαίο Θέατρο, καθώς και συνεργασία με τον σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και το Δήμο Λάρισας για την πιλοτική παράλληλη υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο του Ιπποκράτη και στον Βοτανικό Κήπο του Αλκαζάρ) (21 σχολικές μονάδες, 68 εκπαιδευτικοί, 736 μαθητές)

[wpg_thumb]

Β) Φέτος, όπως και πέρυσι, το ΚΠΕ υλοποίησε κάποια από τα προγράμματα του σε χώρους σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τα οποία σχολεία αντικειμενικά αδυνατούσαν να μεταβούν στο ΚΠΕ. Συγκεκριμένα έγιναν εγκεκριμένες υλοποιήσεις σε 20 σχολικές μονάδες Αθμιας & Βθμιας και συμμετείχαν 45 εκπαιδευτικοί και 687 μαθητές.
Ακολουθεί μια παρουσίαση σε πίνακα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης που υλοποίησε το ΚΠΕ:

Συνολικά όλες οι δράσεις:
Αριθμός συμμετοχών ατόμων 25-64 ετών σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης (τυπικής, μη-τυπικής και άτυπης): 417
Αριθμός συμμετοχών ατόμων σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης (2.666+417) : 3.083

Συνοπτικά, θα δούμε μερικά διευκρινιστικά στοιχεία που εξάγονται από τον πίνακα, όπως:
Σε σχέση με την επισκεψιμότητα των σχολείων, τα στοιχεία έχουν ως εξής:
1)Βιολογική Γεωργία – Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά με 12 σχολεία (5 Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά, 5 Δευτεροβάθμια)
2)Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές, Λίμνες με 9 σχολεία (7 Νηπιαγωγεία, 1 Δημοτικό, 1 Δευτεροβάθμιο)
3)Μονοπάτια της πέτρας και του δάσους στον Κίσσαβο 7 σχολεία (1 Νηπιαγωγείο, 5 Δημοτικά, 1 Δευτεροβάθμιο)
4)Όλυμπος, Ιστορία, Οικολογία με 4 σχολεία (2 Νηπιαγωγεία, 1 Δημοτικό, 1 Δευτεροβάθμιο)
5)(Πιλοτικό) Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού στη Λάρισα (παράλληλη υλοποίηση με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας) με 4 σχολεία ( 4 Δευτεροβάθμια)
6)Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας –κλιματική Αλλαγή με 3 σχολεία ( 2 Δημοτικά, 1 Δευτεροβάθμιο)
7)Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική – Πέτρινα Γεφύρια με 1 σχολείο ( 1 Δευτεροβάθμιο)
8)(Πιλοτικό) Με τον Ιπποκράτη στον βοτανικό κήπο της Λάρισας (παράλληλη υλοποίηση με τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και το Δήμο Λάρισας) με 1 σχολείο ( 1 Δευτεροβάθμιο)

Όσον αφορά τις περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας που επισκέφτηκαν το ΚΠΕ αυτό το τετράμηνο, έχουμε τα εξής στοιχεία:
29 σχολικές μονάδες από νομό Λάρισας, 7 σχολικές μονάδες από νομό Τρικάλων, 3 σχολικές μονάδες από νομό Μαγνησίας και 2 σχολικές μονάδες από νομό Καρδίτσας.

Τέλος, σε σχέση με τις βαθμίδες, έχουμε τα εξής στοιχεία: 15 Νηπιαγωγεία (386 μαθητές και 35 εκπαιδευτικοί), 11 Δημοτικά Σχολεία (446 μαθητές και 28 εκπαιδευτικοί), 15 Σχολεία Δευτεροβάθμιας (591 μαθητές και 45 εκπαιδευτικοί).

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση κι οτιδήποτε θέλετε.
Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ

Γκανάτσιος Ανδρέας

Θέματα #απολογισμός #δράσεις #Ελασσόνα #ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ