Με μαθητές του Γυμνασίου Ελασσόνας στη Βουλή ο Μαξ. Χαρακόπουλος

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Η βουλή είναι καθρέπτης της κοινωνίας!

«Σε μια εποχή που με περισσή ευκολία αρκετοί απαξιώνουν τον κοινοβουλευτισμό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες οι επισκέψεις μαθητών στο “ναό της δημοκρατίας” που τους δίνουν την ευκαιρία να έχουν μια βιωματική εμπειρία του τρόπου λήψης των αποφάσεων, που επηρεάζουν τη ζωή μας». Τα παραπάνω σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας 43 μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας στη Βουλή των Ελλήνων, τους οποίους συνόδευαν η Διευθύντρια κ. Βασιλική Τσιμπόλη και η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Κατή.
Ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι «η βουλή είναι καθρέπτης της κοινωνίας. Όσοι, λοιπόν, ελεεινολογούν το δημοκρατικό πολίτευμα δεν πρέπει να λησμονούν ότι οι βουλευτές δεν διορίζονται αλλά εκλέγονται από τους πολίτες με σταυρό προτίμησης. Αν δεν μας ικανοποιεί το επίπεδο της πολιτικής ζωής –το οποίο πράγματι όλο και διολισθαίνει στο λαϊκισμό- θα πρέπει να ξαναδούμε τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας στην εθνική αντιπροσωπεία».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του νομοθετικού σώματος και στην αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που χαρακτήρισε «οξυγόνο δημοκρατίας, αν και οι υπουργοί, συχνά απαξιώνουν να προσέλθουν στο κοινοβούλιο και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών». Τέλος, ευχήθηκε στα παιδιά «καλή πρόοδο» και τα προέτρεψε «να μην αδιαφορούν για τα κοινό καλό, αλλά να γίνουν ενεργοί πολίτες».

?

Add Comment