Μέχρι την Κυριακή η έκθεση του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη στο Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση του εικαστικού Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) Γένεσις νεών στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Φίλοι και γνωστοί του εικαστικού συνέρευσαν στην αίθουσα του μουσείο όπου φιλοξενείται η έκθεση.
Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σούλτης , Δεληγιάννης και Σουρλαντζής
Τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος της πινακοοθήκης κα Άννυ Ψάρρα –Περίφανου όπου μίλησε για τον άνθρωπο Μιχάλη και μετέπειτα ζωγράφο.
Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης κα Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου τόνισε τις αρχικές μνήμες και εικόνες του ζωγράφου που έγιναν αφορμή για να δημιουργήσει τη νέα θεματική ενότητα των έργων τα περισσότερα λάδια σε καμβά φιλοτεχνημένα τα τελευταία δύο έτη 2016/2017, με τίτλο Γένεσις νεών όπου αποκαλύπτεται ο δυναμισμός του χρωματικού του ζωστήρα σε έργα εμπνευσμένα από διάφορα ναυπηγεία. Είναι μια απόδοση παράλληλης και ενοποιημένης έκφρασης που εισχωρεί μέσα από τα προβαλλόμενα καμάρια, νομείς και αρμαδώρους και διατρέχει την εσωτερικότητα τους. Ο εικαστικός ανέφερε ότι σέβεται την πραγματικότητα της μορφής αλλά την αναπλάθει, οι νήες του και οι σκηνές στα ναυπηγεία γίνονται μάρτυρες βαθύτερων υπαρξιακών νοημάτων. Μέσω της αφαίρεσης των μορφών ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) μας επιτρέπει να δούμε με το μυαλό μας αυτό που δεν μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας, μας παρουσιάζει τη δική του εσωτερική αφήγηση.
Στο τέλος των εγκαινίων παρουσιάστηκε η χορογραφία βασισμένη στα έργα του εικαστικού και την πινελιά του από τις χορεύτριες Τζένη Ράπτη (άτομο με κινητική αναπηρία) και Μαρίεττα  Χαρταλάμη (φιλόλογος ειδικής αγωγής) ενώ την απαγγελία έκανε ο ηθοποιός και καθηγητής κος Αργύρης Γιουρούκης κάτω από την μουσική επένδυση του Αγαμέμνωνα Γλυκού.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου 2017 – 26 Νοεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00
Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

[wpg_thumb]

Add Comment