Πρωτότυποι αγώνες σκυταλοδρομίας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου

στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

H Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λάρισας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «ΕΡΜΗΣ 1877» διοργανώνουν τους φιλανθρωπικούς ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομίας κοινωνικού χαρακτήρα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10 χιλιομέτρων, καθώς και παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ, 4×100μ. με την επωνυμία: “Λάρισα Βίκος Street Relays 2017”, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου από τις 11 έως τις 13:00 στην κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η διαδρομή θα είναι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι αγώνες που διεξάγονται στη Λάρισα έχουν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα, με τα έσοδα του αγώνα να χρησιμοποιούνται για την αγορά και δωρεά αθλητικού υλικού στα σχολεία της Λάρισας .

Τα Street Relays Gr, είναι μία νέα πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και για πρώτη φορά ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΒΙΚΟΣ Α.Ε, ενώ την εκδήλωση στηρίζουν ακόμα η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΚΦΑ), ο Σύλλογος Βετεράνων Λάρισας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας και το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

[wpg_thumb]

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές ανέφεραν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρόκειται για έναν πρωτότυπο αγώνα σκυταλοδρομίας στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, καθώς πρόκειται για έναν αγώνα λαϊκού δρόμου. Μια διοργάνωση που δείχνει τη δυναμικής της πόλης, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας που είναι πρώτη σε αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα. Είναι ένας αγώνας χαράς, διασκέδασης, που βγάζει τον κόσμο να τρέξει και αποτελεί μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές και καλούμε όλους να συμμετέχουν».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να γίνουν με επιτυχία οι αγώνες και παράλληλα για να στηρίξουν τα σχολεία της πόλης. «Στηρίζουμε το δρομικό κίνημα, το οποίο έχει μια σειρά από εκδηλώσεις στην πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νότης Παπούλιας – Διευθυντής Αγώνων (πρώην πρωταθλητής): «Είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση που γίνεται για καλό σκοπό και έχει καταφέρει να βγάλει απ’ το στάδιο, ίσως το πιο εντυπωσιακό αγώνισμα, τις σκυτάλες στο δρόμο. Μπορούν να τρέξουν από παιδιά του δημοτικού μέχρι και ενήλικες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και καλούμε όλους να έρθουν να τρέξουν».

Τσιτώτας Κωνσταντίνος – Πρόεδρος ΠΕΚΦΑ Ν. Λάρισας: «Στηρίζουμε κάθε δραστηριότητα η οποία έχει ως σκοπό την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής. Όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της φυσικής δραστηριότητας, τόσο σε ψυχικό όσο και σε νοητικό επίπεδο, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην πρόληψη των ασθενειών. Προτρέπουμε τον κόσμο να έρθει να συμμετάσχει και να χαρεί τους αγώνες».

Add Comment