Γ. Κατσιαντώνης από την Ελασσόνα: Ελευθέρια 2017, ΕΠΑΛ Ελασσόνας, δότες μυελού των οστών

Κατσιαντώνης για “Ελευθέρια 2017″: Με εθνική ενότητα θα κρατήσουμε την Ελλάδα…. ψηλά!

Με υπέρτατη τιμή και υπερηφάνεια παρακολούθησε ο Γιώργος Κατσιαντώνης, την παρέλαση για την επέτειο της 105ης απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό.
” Οι Έλληνες αποδεικνύουν σε κάθε δύσκολη στιγμή πως με εθνική ομοψυχία, ενότητα και πατριωτισμό μπορούν να κρατήσουν τη χώρα… ψηλά! Είμαι υπερήφανος που η Ελασσόνα, ο τόπος που γεννήθηκα, ήταν η πρώτη Ελληνική πόλη που ύψωσε το λάβαρο της ελευθερίας, και αποτέλεσε το φωτεινό παράδειγμα για την απελευθέρωση και άλλων πόλεων από τον τουρκικό ζυγό. Πέρασαν 105 χρόνια από τότε… Οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν… στη μάχη, και παραμένουν ζωντανοί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας” δήλωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, που έστειλε μήνυμα συναίνεσης και υπεράσπισης της πατρίδας μας, για τη σύντομη απελευθέρωση μας από το ζυγό… των μνημονίων και της φτώχειας.
Νωρίτερα ο Γιώργος Κατσιαντώνης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων ενώ το πρωί παρακολούθησε με ευλάβεια την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Χθες το απόγευμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα “Ελευθέρια 2017” ο Βουλευτής Λάρισας, παρακολούθησε τον Αρχιερατικό Εσπερινό, συμμετείχε με άκρατη πίστη στην πομπή για τη λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Ολυμπιώτισσας, μαζί με πλήθος κόσμου, τμήματα της νεολαίας και του στρατού με προπορευόμενη την Φιλαρμονική Ελασσόνας, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του πρώτου πεσόντος Αξιωματικού Ιωάννου Μαυροδήμου.

Κατσιαντώνης για ΕΠΑΛ Ελασσόνας: “Μην στερείτε από κανένα παιδί το δικαίωμα στην εκπαίδευση ”

Την κραυγή αγωνίας των μαθητών του 1ου Ελασσόνας που ενημερώθηκαν ότι καταργούνται συγκεκριμένα τμήματα εκπαίδευσης με την αιτιολογία… ότι δεν συμπληρώνουν από παιδιά… οπότε πρέπει να “εξαφανιστούν” από το σχολείο επισημαίνει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
“Αν οριστικοποιηθεί η απόφαση που θέλει τους μαθητές… να μη μπορούν να φοιτήσουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες που θα καταργηθούν, τότε αυτό θα σημάνει την καταστρατήγηση του δικαιώματος αυτών των παιδιών να εκπαιδευτούν σε αυτό που αγαπούν, με τον πλήρη εξαναγκασμό τους να συνεχίσουν τα μαθήματα τους πια σε σχολείο άλλης περιοχής, όπου θα χρειάζεται να διανύουν καθημερινά διακόσια χιλιόμετρα οδικώς¨” αναφέρει στον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Λάρισας, τονίζοντας μάλιστα τις οικονομικές συνέπειες που θα επιφέρει όλη αυτή η κατάσταση στις οικογένειες τους, που επί το πλείστον είναι αγροτικές και κτηνοτροφικές.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητά από τον Κώστα Γαβρόγλου να προχωρήσει σε αποφάσεις άμεσης ανακούφισης για τους φοιτούντες με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως έπραξε με συγκεκριμένη ειδικότητα, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στο αυτονόητο, που είναι οι τάξεις μάθησης και όχι οι καταλήψεις.

Να σώζουμε ζωές, γιατί είμαστε άνθρωποι, το μήνυμα Κατσιαντώνη που έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών

“Να δίνεις ζωή από τη ζωή σου στο συνάνθρωπο σου και να χαρίζεις πάλι πνοή, χαμόγελο, αισιοδοξία. Μεγαλειώδες να το κάνεις πράξη μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, με το να γίνεις εθελοντής δότης του μυελού των οστών.”

Με αυτά τα λογια ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, καλεί όλους να κάνουν το αυτονόητο, δίνοντας το παράδειγμα πρώτα ο ίδιος. Έγινε εθελοντής δότης του μυελού των οστών μέσα από το σωματείο που ιδρύθηκε στη μνήμη του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Μόρα, το Save Μ.ΟΡ.Α.Σ, που κάνει εκστρατεία ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στο εργαστήριο που στήθηκε στην αίθουσα Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών στην Ελασσόνα, και έβαλε με χαρά την υπογραφή του στο μητρώο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών δηλώνοντας πως ” μία θέση στη σημαντική αυτή λίστα,σε κάνει χρήσιμο άνθρωπο και συνάμα ευτυχισμένο. Είναι απίστευτο το συναίσθημα που έχεις μέτά απο μια πολύ απλή διαδικασία που σε χρήζει εθελοντή δότη….και ενδεχόμενο σωτήρα ενός συνανθρώπου σου που θα τύχει συμβατός με σένα”.

Ο Βουλευτής Λάρισας δήλωσε ικανοποιημένος από την αλυσίδα ανθρωπιάς των πολιτών της Ελασσόνας που έσπευσαν να ενημερωθούν, και να γίνουν μελοντικοί δότες μυελού των όστών, ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που οργάνωσαν την ενημέρωση, αλλά και το σωματείο Save Μ.ΟΡ.Α.Σ, για την ευκαιρία που δίνουν όπως είπε χαρακτηριστικά σε όλους μας “να μπορούμε να κερδίζουμε τις δυσκολότερες μάχες όταν είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά, να σώζουμε ζωές, γιατί είμαστε άνθρωποι.,να επιστρέφουμε το κουράγιο και την ελπίδα!”

[wpg_thumb]

Add Comment