Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ελασσόνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανοιχτή Επιστολή προς τους γονείς για την έναρξη της νέας σχ. χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,
    Ευχόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά υγεία, χαρές , ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία, για να παλέψουμε μαζί για τη ζωή που αξίζει στις οικογένειές μας και στους παιδιά μας ώστε να αντεπεξέλθουμε σε όσα πρόκειτε να συμβούν.
Η πραγματικότητα που ζούμε είναι λίγο-πολύ γνωστή.
   Στο έδαφος αυτής της πραγματικότητας, η οποία καθορίζει σε γενικές γραμμές την καθημερινότητα στο σχολείο, η κυβέρνηση νομοθέτησε μέσα στο κατακαλόκαιρο το Π.Δ. 79/2017 για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών, μονιμοποιώντας όλες τις  αντιεκπαιδευτικές  ρυθμίσεις σε Γενική-Ειδική και Προσχολική Αγωγή.   Το Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψει  όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με το νέο Π.Δ:
-Διατηρεί το αντιπαιδαγωγικό όριο  των 25 μαθητών ανά τμήμα.
-Νομιμοποιεί την ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους,
-Συνεχίζει να αφήνει προαιρετική τη φοίτηση των παιδιών της πρώτης νηπιακής ηλικίας (4-5 ετών) στην Προσχολική Αγωγή.
– Το Ενιαίο Σχολείο που ισχυρίζεται ότι δημιουργεί η κυβέρνηση, δεν είναι  ούτε ενιαίο ούτε καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αφού διαμορφώνει το πρόγραμμα του με όσους εκπαιδευτικούς «περισσεύουν».
-Δημιουργεί ένα νέο μηχανισμό «διαχείρισης» του πλεονάζοντος μαθητικού πληθυσμού, ενεργοποιώντας  τη λειτουργία μιας τριμελούς επιτροπής  η οποία σε συνεργασία με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης θα έχουν την ευθύνη της  μετακίνηση του μαθητή ή των μαθητών που «περισσεύουν» σε άλλο σχολείο σε κάποιο άλλο όπου υπάρχουν «κενές» θέσεις.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να παλέψουμε μαζί ώστε:
-Με την έναρξη της χρονιάς να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα στήριξης της λειτουργίας των σχολείων, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών καθώς και των απαραίτητων επισκευών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
-Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
-Να λειτουργήσουν χωρίς καμία περικοπή όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης.
-Στην παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.
-Καμία συμπλήρωση ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.
-Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες)  να διδάσκονται αποκλειστικά από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 

Η Πρόεδρος Ο Ειδικός Γραμματέας

Ευαγγελία Θ. Παπαδοπούλου Αχιλλέας Ζανιάς

Add Comment