Μεγάλη κινητικότητα από το βουλευτή Γ. Κατσιαντώνη τον Ιούλιο

Γιώργος Κατσιαντώνης από λαϊκή Ελασσόνας: “Μισθοί, συντάξεις… επιβίωση… βγήκαν όλα “στο σφυρί”….

Την αγωνία επιβίωσης των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και των μικροπωλητών κατέγραψε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης στην περιοδεία που έκανε στη λαϊκή αγορά της Ελασσόνας.
“Πάμε από το κακό στο χειρότερο… η κατάσταση είναι απελπιστική, υπάρχει διέξοδος στον εφιάλτη που ζούμε;” ήταν μερικά από τα παράπονα και τα ερωτήματα που έθεσαν στο Γιώργο Κατσιαντώνη οι επαγγελματίες που στήνουν τους πάγκους τους στη λαϊκή αλλά και οι πολίτες που αγόραζαν τα τελείως απαραίτητα για τα σπίτια τους.
“Η πραγματική σκληρή κοινωνία της… κρίσης, βρίσκεται εδώ στη λαϊκή, και λίγοι από τους πολιτικούς του… σήμερα τολμούν να δουν την… ωμή πραγματικότητα και να προβληματιστούν για το που οδεύουμε ως χώρα. Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο του… κατήφορου… βγάζοντας “στο σφυρί”…. νοικοκυριά , μισθούς, συντάξεις…. την ίδια τη ζωή των πολιτών. Είμαστε η χώρα των ανέργων… και των συνταξιούχων, αλλά κάποιοι δε θέλουν να το καταλάβουν…. Ας συγκεντρωθούμε όλοι μαζί οι πολιτικοί που οφείλουμε να σεβαστούμε την ψήφο του Έλληνα για να τον εκπροσωπούμε στα δίκαια αιτήματα του… Μπορούμε να βρούμε λύσεις για να επαναφέρουμε τη χώρα…. στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας”.

Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή Λάρισας προς τους συμπολίτες του, με τους οποίους συνομίλησε για αρκετή ώρα, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα «τσουχτερά» φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας, με τους φόρους να αυξάνονται σε σχέση με πέρυσι… προκαλώντας μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους Έλληνες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης υπερασπίστηκε το δίκαιο τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά προβλήματα που του έθεσαν για δυναμικές παρεμβάσεις του στην κυβέρνηση.

[wpg_thumb]

Γιώργος Κατσιαντώνης σε Αποστόλου: “Ξεπουλάτε… άνευ όρων τα Ελληνικά παραδοσιακά ποτά σε τρίτες χώρες…”

Τη ανεξέλεγκτη διακίνηση των Ελληνικών παραδοσιακών ποτών (τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά, κίτρο κλπ) σε τρίτες χώρες , όπου θα εξάγονται με τη μορφή “χύμα” προϊόντων και θα εμφιαλώνονται εκεί… χωρίς να υπάρχουν κόκκινες γραμμές καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.
“Η Πολιτική ηγεσία ετοιμάζεται να παραδώσει…. “άνευ όρων” τα μοναδικά ελληνικά αποστάγματα που αντιστοιχούν στο 70% της παραγωγής αλκοολούχων ποτών της χώρας” επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Υπουργό, αφού σύμφωνα με τον υπό κατάρτιση νέο Κοινοτικό Κανονισμό, θα δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να εξάγει χύμα τα Ελληνικά Παραδοσιακά ποτά που εδώ και χρόνια είναι κατοχυρωμένα με γεωγραφική ένδειξή, γεγονός που θα σημάνει λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις και “σφοδρή” ανάπτυξη της ανεργίας.
Ο Βουλευτής Λάρισας θέλοντας να προλάβει τις όποιες αρνητικές εξελίξεις που θα… πλήξουν οικονομικά τη χώρας μας ζητά από τον Βαγγέλη Αποστόλου να προστατεύσει και να διασφαλίσει τα Ελληνικά αποστάγματα, από την ανεξέλεγκτη διακίνηση τους και κατ’ επέκταση από τη νοθεία και το υψηλό φορολογικό καθεστώς.

Την Αγία Μαρίνα στο Σαραντάπορο τίμησε ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Την Πολιούχο του Σαρανταπόρου Ελασσόνας Αγία Μαρίνα, τίμησε την παραμονή της γιορτής ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης που παρακολούθησε με ευλάβεια το Μέγα Εσπερινό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων.

Παρά τη δυνατή βροχή ο Γιώργος Κατσιαντώνης μαζί με πλήθος πιστών συνέρευσαν στον ιστορικό Ναό της Αγίας Μαρίνας για να ευλογηθούν από τη Χάρη της , με το βουλευτή Λάρισας να εύχεται χρόνια πολλά στους κατοίκους του Σαραντάπορου λέγοντας χαρακτηριστικά « Η προστάτιδα του Σαρανταπόρου Αγία Μαρίνα, να ευλογεί εμάς και τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους…».

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης στην εκδήλωση τιμής του ήρωα της Επανάστασης του Ολύμπου, γιατρού Αθανάσιου Αστερίου

“Στα χώματα αυτού του τόπου, στο Λιβάδι Ελασσόνας έζησε με πατριωτική δράση και αγωνιστικότητα υπέρ της πατρίδας, ο μεγάλος ήρωας της Επανάστασης του Ολύμπου, ο γιατρός Αθανάσιος Αστερίου”. Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, χαιρέτισε την εκδήλωση τιμής στον αγωνιστή γιατρό που έγινε στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο του Λιβαδίου Ελασσόνας.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης άκουσε με ενδιαφέρον τους ομιλητές για το έργο και τη συμβολή του γιατρού Αθανάσιου Αστερίου στην Επανάσταση του Ολύμπου το 1878, ενώ με τη σειρά του εξύμνησε την φλογερή και πλούσια εθνική του δράση… που έμεινε στην ανεξίτηλη στην ιστορία….
Ο Βουλευτής Λάρισας συνεχάρη το Δήμο Ελασσόνας, τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδίου “Γεωργάκης Ολύμπιος” και τον Όμιλο Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας για την εξαιρετική διοργάνωση της εκδήλωσης για τον μεγάλο αγωνιστή γιατρό που έκανε περήφανους όχι μόνο τους συντοπίτες του, αλλά όλους τους Έλληνες!

Γιώργος Κατσιαντώνης στον 6ο “Δόλιχο Δρόμο” : Ευχαριστούμε… για τη μαγευτική διαδρομή που μας χαρίσατε από την αρχαιότητα… στο σήμερα…”

Τον ένδοξο και ειρηνικό χαρακτήρα των αρχαίων Ολυμπιακών αθλημάτων έζησε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης… μέσα από την αναβίωση του αγώνα αντοχής “Δόλιχος δρόμος”.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους δολιχοδρομείς να ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο “Καστρί Δολίχης” και να τρέχουν…. με την ιστορία, μέχρι τον βυζαντινό ναό στην κεντρική πλατεία της Δολίχης Ελασσόνας.
“Σήμερα αναδείχτηκε σε όλο του το μεγαλείο το … ευ αγωνίζεσθαι… η περίφημη ευγενής άμιλλα μέσα από τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα του κάθε αθλητή που αγωνίστηκε όμως για ένα κοινό σκοπό… την διαχρονική αναβίωση του Ολυμπιακού αθλήματος που ξεκίνησε στα βάθη των αιώνων… το 720 π.χ… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και τον καθένα ξεχωριστά για τη μαγική διαδρομή που μας χαρίσατε από την αρχαιότητα…. στο σήμερα” δήλωσε ο Γιώργος Κατσαντώνης που απένειμε τα κύπελλα… της νίκης στους δολιχοδρομείς που ξεχώρισαν.
Θερμά συγχαρητήρια έδωσε ο βουλευτής Λάρισας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης για την εξαιρετική διοργάνωση, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άψογη στήριξη της στον ιστορικό αγώνα δρόμου τον 6ο “Δόλιχο Δρόμο”…. που τερμάτισε με επιτυχία.

O Γιώργος Κατσιαντώνης δίνει τον κατάλογο με τη “σφαγή” Νέων Αγροτών από το πρόγραμμα στο Βαγγέλη Αποστόλου : Πετάτε στον “κάλαθο των αχρήστων” τους επίδοξους Νέους Αγρότες… και μαζί τους και τα κρατικά πτυχία ως μη αναγνωρισμένα!!!

“Ωθείτε τους νέους να σπουδάσουν σε κρατικές σχολές ….και τελικά δεν αναγνωρίζετε τα πτυχία τους απαξιώνοντας έτσι το εκπαιδευτικό καθεστώς και τους ίδιους τους κόπους νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο στη ζωή τους”. Με αυτές τις επισημάνσεις για τη “σφαγή” που έγινε Πανελλαδικά, στα αποτελέσματα για την ένταξη ωφελούμενων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου με ποια λογική(;) αποκλείστηκαν η έμειναν ως επιλαχόντες από τη συγκεκριμένη Δράση, νέοι που πληρούσαν τα κριτήρια…. με σπουδές σε Δημόσιες Σχολές όπως η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, που τελικά το Υπουργείο αποφάσισε παρότι ‘όπως επισημαίνεται στα… χαρτιά είναι αναγνωρισμένες από το κράτος….. να μην την… αναγνωρίσει στα μόρια που έπρεπε να προστεθούν στα “συν” για την ένταξη τους στο Πρόγραμμα.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης θυμίζει μάλιστα στο Βαγγέλη Αποστόλου τις πρόσφατες δεσμεύσεις του όπου έλεγε ότι ” θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε περιφέρεια να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ένταξης νέων γεωργών και να προβεί ενδεχομένως σε νέα πρόσκληση, στη βάση των διατιθέμενων πιστώσεων που τους έχουν εκχωρηθεί, συμβάλλοντας έτσι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου στη βελτίωση της λεγόμενης «ηλικιακής σύνθεσης του πρωτογενούς τομέα» και βεβαίως, κατ’ επέκταση, της ανταγωνιστικότητάς του»….
Και όλα αυτά την ώρα που μόνο στο Νομό Λάρισας όπως επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας οι επιλαχόντες, οι οποίοι υπερέβαλλαν σε έξοδα για τη σύνταξη φακέλου που υπέβαλλαν για την ένταξη τους στο πρόγραμμα( σπορά, δήλωση ΟΣΔΕ, έξοδα για γεωπόνο-επιχειρηματικό σύμβουλο) ξεπερνούν τους 480 σε αριθμό !Η κατάσταση λέει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Υπουργό είναι άκρως απελπιστική για τους αγρότες γι’ αυτό και ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση κονδυλίων που θα επιτρέψουν την ένταξη τους στο πρόγραμμα, την μοριοδότηση τους όπως δικαιούνται για τις κρατικές σπουδές τους , αλλά και τη δημιουργία δράσεων για ανακούφιση των αγροτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής.

Στο Δρυμό Ελασσόνας για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Με ευλάβεια παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία στο Δρυμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

“Χρόνια πολλά με υγεία, ψυχική ανάταση και δημιουργία” ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο ο Γιώργος Κατσιαντώνης που μαζί με πλήθος πιστών τίμησαν τον Προφήτη Ηλία…

Στη Βερδικούσια Ελασσόνας ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Με πίστη και θρησκευτική κατάνυξη, τίμησε τον Προφήτη Ηλία στη Βερδικούσια Ελασσόνας ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
Παρακολούθησε με ευλάβεια τη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους έφτασαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία για να τιμήσουν τον προστάτη της Βερδικούσιας.
“Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο προστάτης της Βερδικούσιας, Προφήτης Ηλίας να μας ευλογεί σε κάθε βήμα της ζωής μας…” ήταν οι ευχές του Γιώργου Κατσιαντώνη σε όλους…

Στο πανηγύρι για τον Προφήτη Ηλία στη Σκοπιά Ελασσόνας ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Στο πανηγύρι για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία στη Σκοπιά Ελασσόνας έδωσε το παρών ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
Το βουλευτή Λάρισας υποδέχτηκε με χαρά η Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Ελασσόνας “Το Καραούλι” Ιωάννα Μήτη-Ράπτη, η οποία τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και τον θερμό χαιρετισμό του, όπου αναφέρθηκε στην αξία ανάδειξης της ελληνικής παράδοσης μέσα από την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνομίλησε με πολύ κόσμο στην κατάμεστη πλατεία του χωριού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά !!!

Add Comment