Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη

Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τις προτεινόμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τις αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποίησαν το Σάββατο 8 Ιουλίου στη Λάρισα οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία.
Κεντρικός ομιλητής στη σύσκεψη ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ενώ παραβρέθηκε το μέλος της Κ.Ε., Υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας, Θωμάς Τσούπος.
Παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης και Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης, ο περιφερειακός σύμβουλος του «Δρόμου Ανατροπής στη Θεσσαλία», Γιώργος Σταμπουλής, καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίστηκε, οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο βήμα ενός οδικού χάρτη για την ουσιαστική μεταρρύθμιση του Κράτους. Κεντρικός στόχος των αλλαγών στον «Καλλικράτη» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η Αποκέντρωση με Δημοκρατία και Συμμετοχικότητα.
«Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να προκύψει χωρίς Αποκέντρωση των δομών της διοίκησης», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής σύσκεψης ορίστηκε Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας στο αντίστοιχο Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Μάνθος Σαρρής.

[wpg_thumb]

Add Comment