Γιώργος Κατσιαντώνης σε κυβέρνηση για κόψιμο συντάξεων χηρείας: «Έτσι αποδίδετε εσείς δικαιοσύνη; Μηδενίζετε συντάξεις και κάνετε τα στραβά μάτια σε πολυσυνταξιούχους;»

Τη στήριξη του στους μαυροφορεμένους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη σύνταξη χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια, έδειξε δια της συνεργάτιδας του Ξένιας Γιώτσα, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
Η διευθύντρια του γραφείου του βουλευτή Λάρισας συμμετείχε ενεργά στην “Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης” , κρατώντας τα πανό αγανάκτησης μαζί με τις γυναίκες και τους άντρες που όπως της κατήγγειλαν αδυνατούν να επιβιώσουν αν η κυβέρνηση τους κόψει το μοναδικό έσοδο που έχουν από τους εκλιπόντες συζύγους τους.
Η Ξένια Γιώτσα τους μετέφερε τις θέσεις του Γιώργου Κατσιαντώνη που αφορούν το αυτονόητο… δηλαδή την απόδοση σε αυτές αναλογικά του ποσοστού εισφορών όσο ήταν εν ζωή οι σύζυγοι τους, και την δια παντός σύνταξη , σε ποσό ανάλογο με αυτό που θα έπαιρναν οι σύζυγοι τους πριν το θάνατο και σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο.

Τόνισε μάλιστα τον παραλογισμό της κυβέρνησης.. που ενώ βάζει στη λαιμητόμο χιλιάδες χήρες και χήρους θανόντων, μη εξαιρουμένων και στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων που τίμησαν την πατρίδα μας σε κάθε τους βήμα… “κάνει τα στραβά μάτια” σε 19.617 συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από πέντε συντάξεις!!

[wpg_thumb]

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

“Να αποκατασταθούν άμεσα οι συντάξεις χηρείας” ζήτησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, δίνοντας το παρών στην πρώτη κινητοποίηση “Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης”, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, ενάντια στο Άρθρο 12 ν.4387/2016.
Ο κ. Κέλλας που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Λαρισαίες που ταξίδεψαν στην Αθήνα γι’ αυτό το σκοπό, απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και τον Απόστολο Παπαπαρίση, που έχει αναλάβει το συντονισμό της προσπάθειας των γυναικών για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι “επαναστάτες” των αριστερών φαντασιώσεων έρχονται, καθημερινά, αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που προκαλούν οι πολιτικές τους, πολιτικές που επιτείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργούν δυσβάσταχτα προβλήματα επιβίωσης σε συγκεκριμένες μερίδες του ελληνικού πληθυσμού.
Επιτέλους, είναι ώρα οι κυβερνώντες να αντιληφθούν πως οι συντάξεις χηρείας πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και να μην επιμένουν στο λάθος, την ώρα που ολόκληρες οικογένειες δίνουν μάχη όχι απλά για την αξιοπρέπειά τους, αλλά για την επιβίωσή τους.
Αυτά είναι τα πραγματικά αντίμετρα που αναμένει η κοινωνία και όχι εκείνα της εξαπάτησης».