Κέλλας: Γιατί καθυστερεί η καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Το θέμα της καθυστέρησης καταβολής του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος, φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός έπειτα από ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Λάρισας, αλλά και επικοινωνία με γονείς και φοιτητές του Νομού, κατέθεσε σχετική ερώτηση στους Υπουργούς με την οποία επισημαίνει πως “με την απόφαση του Υπουργείου να μεταβιβάσει τόσο την εκκαθάριση των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, όσο και την ενταλματοποίηση της σχετικής δαπάνης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, παρά τις λειτουργικές αδυναμίες που αντιμετωπίζουν, προκλήθηκε γραφειοκρατικό ζήτημα και καθυστέρηση στην καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος”.
«Χιλιάδες φοιτητές με τις οικογένειές τους, βγαίνουν εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού, καθώς βλέπουν ένα σημαντικό ποσό να καθυστερεί σημαντικά.
Ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν ακριβής ημερομηνία καταβολής του εν λόγω επιδόματος, καθώς και αν θα υπάρξουν αλλαγές στις προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την καταβολή του.
Ελπίζω τώρα που “τέλειωσαν” τις λεπτομέρειες του τέταρτου μνημονίου, να βρουν λίγο χρόνο και για τους πολίτες… Η ανεπίσημη στάση πληρωμών της Κυβέρνησης, που πλήττει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων, πρέπει να σταματήσει», ήταν οι δηλώσεις του αν. Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Add Comment