Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας: Κλείσιμο καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου

ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΚΙΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι , μετά από έγγραφο που εστάλη από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σχετικά με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.
Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών!
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες μας και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.
Σας καλούμε να κλείσουμε όλοι μαζί τα καταστήματά μας την Κυριακή 7 Μαΐου, για να πετύχει η κινητοποίηση.
Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

Add Comment