Ποδηλατικός γύρος Κισσάβου Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Απριλίου 2017

«5th Kissavos Road Tour 2017»

Το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Απριλίου 2017 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η «Cycling Hellas» , η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών και ο Δήμος Αγιάς, συνδιοργανώνουν τον 2 ήμερο διασυλλογικό και ΟΡΕΝ αγώνα με την επωνυμία «5th Kissavos Road Tour 2017» στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του Κισσαβου, των γραφικών χωριών, των παράλιων του Νομού Λάρισας αφετέρου, η ανάδειξη και προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες.

Τον αγώνα υποστηρίζουν: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελακίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας, η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, οι μοτοσυκλετιστές ΣΜΑ Λάρισας, ο Σύλλογος VESPA Λάρισας, οι Motoriders Λάρισας, οι Ραδιοερασιτέχνες Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και Τεμπών, τοπικά ραδιόφωνα, χορηγοί και πολλοί εθελοντές και βοηθοί.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Το Σάββατο και την Κυριακή γίνεται άλλος ένας πανελλήνιος αγώνας ποδηλάτου, «Ο γύρος του Κισσάβου», ο οποίος είναι ένα αποτέλεσμα του ΠΑΣ Πηνειός, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τεμπών, του Δήμου Αγιάς, των εθελοντικών ομάδων, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, των διασωστών και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Είναι αποτέλεσμα συνέργειας και συνεργασίας των συλλόγων και των φορέων όλων, είναι ένας αγώνας open και αποτελεί μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι πολλά για την οικονομία την κοινωνία, διότι πρόκειται για έναν αγώνα μεγάλης αξίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια αθλητική περιφέρεια που αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα και αυτό οφείλεται στους δραστήριους συλλόγους και στη συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Πρόκειται για μια μεγάλη, πανελλήνια διοργάνωση που πέραν της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ομορφιές της, την συνεργασία των φορέων και των κατοίκων, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή και τη συνέργεια. Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν να αντιστεκόμαστε στις δυσκολίες της κρίσης που βιώνουμε. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την επιλογή της περιοχής μας για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν να την παρακολουθήσουν».

Γιώργος Γιάνναρος – Αντιδήμαρχος Αγιάς: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να διοργανώνεται στην περιοχή μας ένας τόσο μεγάλος αγώνας ποδηλασίας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει όλους τους αγώνες, τους συλλόγους και τους φορείς που βοηθούν και ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Δαλαβίκα για την προσπάθεια του».

Κώστας Δαλαβίκας – εκπρόσωπος ΠΑΣ Πηνειός και τεχνικός διευθυντής του αγώνα: «Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Φέτος ο γύρος Κισσάβου δεν γίνεται με ποδήλατα βουνού αλλά με ποδήλατα δρόμου. Έτσι διαφημίζουμε και τα παράλια και τις άλλες ομορφιές. Οι διαδρομές είναι απαιτητικές αλλά και πολύ όμορφες και η Τροχαία έχει λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή».

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI. Κάθε αγώνας είναι ανεξάρτητος, ο κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί σε όποιο αγώνα επιθυμεί ή και στους δύο. Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδας στις ηλικιακές κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ καθώς και μεμονωμένοι ΟΠΕΝ αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες, OPEN 18+,30+,40+,50+.

Την 1η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης χρονομέτρου 4,5 χιλ. με εκκίνηση την Εθνική Οδός- διασταύρωση Γόννων Αμπελακίων και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία Αμπελάκίων Κισσάβου. Την 2η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Αντοχής 106 χιλιομέτρων με προεκκίνηση ( με Αστυνομική και μοτο συνοδεία-φύλαξη) από Στόμιο, κατευθύνονται προς Τέμπη Αγ Παρασκευή, Εθνική οδό, Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι, αριστερά Κυψελοχώρι , Καλοχώρι, διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο, Ελευθέριο, Αγιά, Σκήτη (από παλιό δρόμο), Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, ανεβαίνουν την τελική ανάβαη 4 χιλιομέτρων από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα και τερματίζουν στην Κεντρική πλατεία Καρίτσας.

Στην μεγάλη διοργάνωση που προετοιμάζεται όλοι οι εμπλεκόμενοι: αθλητές, φορείς, σύλλογοι, υποστηρικτές, εθελοντές, βοηθοί, συνοδοί και θεατές της τοπικής κοινωνίας θα ζήσουν εξαιρετικές ποδηλατικές, αθλητικές στιγμές!

Add Comment