Παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου

« στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου»

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου. Καταρχήν, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ οι οποίοι υπερψήφισαν την CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά που περιλαμβάνει το βασικό σημείο της προστασίας της φέτας, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι πούλησε την φέτα, ενώ οι ίδιοι τελικά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος «Μας έλεγαν ότι εμείς ξεπουλήσαμε τη φέτα, μας ανακαλούσαν στην τάξη γιατί πουλήσαμε τη φέτα και πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο και τα δίνουν όλα.»
Στην συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στο άρθρο 47 με θέμα τις ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων του νομοσχεδίου: «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις». Συγκεκριμένα, είπε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις περί Ο.Ε.Β. επιδιώκεται η ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εποπτεία των Οργανισμών (οι ΤΟΕΒ ανήκαν στους Δήμους – οι ΓΟΕΒ στην Περιφέρεια) κι έτσι όλες οι αρμοδιότητες τώρα πολύ σωστά μεταφέρονται στην αιρετή Περιφέρεια. Στόχος της συγκεκριμένης τροποποιημένης νομοθεσίας είναι η αξιοποίηση των εγγειοβελτιωτικών έργων με ταυτόχρονη ανάδειξη των γεωργικών περιοχών της επικράτειας, πάντα όμως με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον. Οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ πρέπει να ξαναγίνουν βιώσιμοι, αποτελεσματικοί και βελτιωμένοι ώστε να παρέχουν αξιόπιστα τις υπηρεσίες τους .
Τέλος αναφέρθηκε στην τιμολόγηση του νερού και στα αντίστοιχα αντίτιμα ανά στρέμμα τα οποία πληρώνουν οι αγρότες, επισημαίνοντας ότι χρειαζόμαστε έναν καινούργιο, μοντέρνο οργανισμό, που να προσφέρει έργο και το έργο που θέλει σήμερα η γεωργία είναι φτηνό νερό, το οποίο να μπορεί να πηγαίνει στον κάθε χρήστη με τη λιγότερη δυνατή απώλεια, με κλειστά κυκλώματα κ.λπ.

Add Comment