Μεγάλη συναυλία από τη Φιλαρμονική Ελασσόνας με το Βασίλη Λέκκα

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
του Γιάννη Μουκίδη

Ένα ξεχωριστό και σημαντικό μουσικό γεγονός, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 9 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, όπου και θα παρουσιασθεί η μουσική παράσταση «Μια αγκαλιά τραγούδια» από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας και τον Βασίλη Λέκκα.
Στην ιδιαίτερη αυτή μουσική παράσταση ο γνωστός ερμηνευτής συμπράττει με την Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας σ’ ένα ρεπερτόριο των κορυφαίων ελλήνων συνθετών και ποιητών, το οποίο εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας. Μαζί τους η Ευλαμπία Ντούλα που εκτός του ερμηνευτικού της ρόλου έχει και τη διδασκαλία της χορωδίας. H χορωδιακή επεξεργασία ανήκει στον Δημήτρη Καρβούνη. Οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον Δημήτρη Τσιαβέ και τον Σπύρο Προσωπάρη. Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης έχει ο μαέστρος Δημήτρης Τσιαβές.
Για τη μοναδική αυτή παράσταση εισιτήρια θα προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «toy-moy» της Ελασσόνας και στη γραμματεία της «Μουσικής Σχολής Ελασσόνας» Τσιαβέ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 13 Οκτωβρίου 1960. Πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης”. Από τότε συνεργάστηκε με το συνθέτη σε δίσκους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Τον Ιούνιο του 1986 συμμετείχε στην έναρξη του θεσμού “Βράδια Μουσικής”, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την Ιταλία σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγχρόνως τον ίδιο χρόνο εμφανίσθηκε και σαν ηθοποιός στο Φάντασμα της Αυγής σε μουσική της Σάντυς Παπαστεφάνου, σενάριο Γ. Ξενία και σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη. Εκτός από τις συναυλίες και τις συμμετοχές του σε πολλά cd συνεργάστηκε και με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με την ορχήστρα της ΕΡΤ3 το 1997 ως σολίστ. Ακόμα έχει συμπράξει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, αλλά και με νεότερους μουσικούς όπως τους Γιάννη Σπάθα, Χάρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή κλπ.
Το 2000 τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το έργο του Οδυσσέα Ελύτη Προσανατολισμοί σε μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου. Το 2002, ο Βασίλης Λέκκας συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Η κωμωδία των παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ, ενώ το 2005 στη θεατρική παράσταση Ως την άκρη του ονείρου, θίασος ΑΒΑΝΤΙ σε σκηνοθεσία Κέλλυς Σταμουλάκη.
Έχει εμφανισθεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας, αλλά έχει παρουσιαστεί επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Χάγης, στη Ρωσία, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στην Κύπρο κλπ. Όμως ο αγαπημένος του χώρος το λεγόμενο «σπίτι του Βασίλη» ήταν το Καφέ Παράσταση ένας μικρός ατμοσφαιρικός χώρος στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια όπου στη διάρκεια της δεκαετίας ’90 έκανε τις περισσότερες εμφανίσεις του.

Add Comment