Στην Καλλιθέα Ελασσόνας η εθελοντική ομάδα του “Πάμε βιβλιοθήκη”

«Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από όλο τον κόσμο!»

Η ομάδα εθελοντών φιλαναγνωσίας «Πάμε βιβλιοθήκη», συνεχίζοντας το πρόγραμμά της, είχε μια ευχάριστη συνάντηση με τα παιδιά της Καλλιθέας αυτή τη φορά. Σάββατο απόγευμα λοιπόν 11 Μαρτίου 2017 και «Ο Ρουμπής ο Κουμπής», στο πλαίσιο εξακτίνωσης του προγράμματος, βρίσκεται καθ’ οδό μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας. Και ανυπομονεί να γνωρίσει καινούργια παιδιά, να σφίξει το χέρι τους, να παίξει και να διασκεδάσει μαζί τους. Πώς θα είναι άραγε η παρέα; Θα τον περιμένουν; Θα είναι μια όμορφη συνάντηση; Κάτι τέτοια αναρωτιόταν μέχρι να βρεθούμε στο Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιθέας.
Και εκεί ήταν όλα όμορφα. Σ’ ένα υπέροχο κτίριο, καλόγουστο και νοικοκυρεμένο, όπου στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθέας, μας περίμεναν όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, μητέρες και φίλοι με ζεστά χαμόγελα και ας έκανε χειμωνιάτικο κρύο. Και έτσι απλά και ήρεμα άρχισαν να φωτίζονται τα παιδικά πρόσωπα, που λαχταρούσαν να δουν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Και όταν αντίκρισαν μια κούκλα που ξαφνικά ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια τους, ποιος θα μπορούσε άραγε να μην παίξει μαζί της, ποιος για χάρη της δε θα έψαχνε να βρει τον κρυμμένο θησαυρό της, ποιος δεν θα ήθελε να της χαρίσει μια ζωγραφιά και ποιος θα έλεγε όχι σ’ έναν υπέροχο χορό; Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλα μαζί σ’ έναν όμορφο χώρο που τον γνώριζαν ίσως πολύ λίγο. Αυτό βέβαια τους έδωσε μια ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, μια άλλη αίσθηση κοινωνικοποίησης. Ένα θεατρικό δρώμενο τα καλούσε συγχρόνως να αναπτύξουν μια διαδραστική σχέση, παιδί και κούκλα. Και παρότι ήταν η πρώτη τους γνωριμία, «Ο Ρουμπής ο Κουμπής» έκλεψε τις καρδιές τους, γιατί μια κούκλα μπορεί να πει στα παιδιά αυτά που δυσκολεύονται ίσως να πούνε οι μεγάλοι.
Ευχαριστούμε τα παιδιά της Καλλιθέας για τη συμμετοχή τους, καθώς και τις μαμάδες για την ενθάρρυνση και την παρότρυνση. Ευχαριστούμε το Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιθέας για την παραχώρηση της αίθουσας και βέβαια θα ευχαριστήσουμε την κ. Γεωργία Αποστολάρα, έφορο του Μορφωτικού συλλόγου και την κ. Αναστασία Τσενικίδου, ταμία του Μορφωτικού συλλόγου για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία.
Στη συνέχεια του προγράμματός μας περιμένουμε τα παιδιά και τους γονείς, όχι μόνο του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας, την Κυριακή 19-03-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας. Κοντά μας θα είναι η νηπιαγωγός / μουσειοπαιδαγωγός κ. Δήμητρα Ζάπρη που θα αφηγηθεί το παραμύθι «Η Πούλια και ο Αυγερινός» και θα εμπλέξει τα παιδιά σε σχετικές με αυτό δραστηριότητες.
Η κ. Δήμητρα Ζάπρη είναι αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη μουσειακή εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ στην Αγγλία, με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Arts and Humanities Research Council. Από το 2005 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ ως μουσειοπαιδαγωγός έχει συνεργαστεί με μουσεία της Ελλάδας και της Αγγλίας. Έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σε φορείς της πρωτοβάθμιας και ανώτατης εκπαίδευσης για θέματα διδακτικής και ερευνητικής μεθοδολογίας. Τα επαγγελματικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στο σχεδιασμό δημιουργικών και αποτελεσματικών διδακτικών σεναρίων, καθώς και σε ζητήματα και πρακτικές διαχείρισης σχέσεων και επικοινωνίας.
Και για όσους δε γνωρίζουν το πρόγραμμά μας στο εξής, μπορούν να το βρουν παρακάτω:
Κυριακή 26-03-2017 και ώρα 10.30π.μ -12.00 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης με το παραμύθι «Πόσα λέει η ελιά πόσα ακούει ο λαγός». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο της μονής.
Σάββατο 01-04-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα με περιεχόμενο την Άνοιξη και τα χελιδονίσματα.
Κυριακή 02-04-2017 και ώρα 10.30π.μ – 12.00 στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με αφιέρωμα στη μνήμη των συγγραφέων-λογοτεχνών παιδικών βιβλίων κ. Βούλας Μάστορη και κ. Γρηγορίας Σουρέλη. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς.

Η Ομάδα Εθελοντών Φιλαναγνωσίας (Ε.Ο.Φ)
«Πάμε βιβλιοθήκη»
Διαμάντη Λαμπρινή
Ματούλα Βασιλική
Μπλιούμη Ελένη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σερλέτη ευθυμία

Add Comment