Το αδιαχώρηστο στο αφιέρωμα του Δικτύου Περραιβία για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

“Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών” Μεγάλες στιγμές έζησε ο Βόλος στο αφιέρωμα για τον μεγάλο συνθέτη

Μεγάλες μουσικές στιγμές έζησαν στο Βόλο ,την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 , εκατοντάδες φίλοι του Σταύρου Κουγιουμτζή ,που από πολύ νωρίς κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου ,δημιουργώντας το αδιαχώρητο , για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα, στον σπουδαίο συνθέτη, που “έφυγε” ξαφνικά πολύ νωρίς από τη ζωή , πριν από 12 χρόνια , καταχειροκροτώντας έναν από τους αγαπημένους ερμηνευτές των τραγουδιών του ,τον Κώστα Σμοκοβίτη, αλλά και όλους τους συντελεστές της βραδιάς.

Ο πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κώστας Σκριάπας και ο Αντιπρόεδρος Θωμάς Αστερίου , που παρουσίασε τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και στιχουργού , τόνισαν ότι ” πολλοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν από όλη τη Θεσσαλία ,αλλά και από πολύ μακριά ,για να παραστούν στην εκδήλωση αυτή ,που ήταν ενταγμένη στη σειρά εκδηλώσεων με τίτλο “Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών” που διοργανώνουν το παγκόσμιο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών , ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου, για να τιμηθούν με τον καλύτερο τρόπο και όπως τους αξίζει, μεγάλοι Έλληνες δημιουργοί και καλλιτέχνες ,που δικαιούνται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού, όπως είναι ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Αυτό είναι το χρέος των Εθελοντικών Οργανώσεων και το κάνουν με ευλάβεια εδώ και χρόνια, προσφέροντας στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς “.
[wpg_thumb]
Στη συναυλία -αφιέρωμα για τον αγαπημένο συνθέτη συνεργάστηκαν εξαιρετικοί ερμηνευτές ,όπως είναι ο εμβληματικός και αγαπημένος φίλος του Στ. Κουγιουμτζή ,Κώστας Σμοκοβίτης ,ο οποίος ήταν και ο κύριος ερμηνευτής της βραδιάς , μαζί με τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Έρρικα Πατρικίου , Κώστα Ζεμπίλα , Δημ. Γκαλογιάννη και Μαρία Κωσταράκη , την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Τόλης Κόκκινος ,ενώ στο μεγάλο αυτό γεγονός συμμετείχε ι η Χορωδία Ενηλίκων “ΙΩΝΙΑ” , με μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη.

ΟΡXΗΣΤΡΑ:Πιάνο-Καλλιτεχνική διεύθυνση:Τόλης Κόκκινος,Μπουζούκι: Κώστας Δρακούλης,Μπουζούκι: Στέφ. Βάτσιος,Κιθάρα : Δημ. Νάσιος,Μπάσο:Κώστας Χαλάτσης,Ντράμς : Άγγελος Τσιριγωτάκης .

Η χθεσινή πολύ σημαντική και πολύ υψηλής αισθητικής διοργάνωση , που για μια ακόμα φορά την οργανωτική ευθύνη είχε το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ , αποδεικνύει τη δυναμική που έχει η ελληνική περιφέρεια , έχοντας πολύ σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης , που αναζητούν τη στήριξη της πολιτείας για τη διοργάνωση σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων ,που όχι μόνο διατηρούν ακέραια την πολιτιστική μας κληρονομιά ,αλλά και προσφέρουν σε μια κοινωνία ,που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική και πνευματική κρίση .
Και τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν βάλσαμο για τους ανθρώπους που αγαπούν την καλή και ποιοτική Ελληνική μουσική , αφού η χώρα μας έχει στις τάξεις της σπουδαίους μουσικούς δημιουργούς, στιχουργούς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών ,τους οποίους όλοι οφείλουμε έγκαιρα να τιμούμε και να θυμόμαστε.

Η μαγεία συνεχίζεται με Πάνο Κόκκινο

Σημειώνεται ότι μετά τη μεγάλη συναυλία για τον Σταύρο Κουγιουμτζή , ακολουθεί στις 22 Μαρτίου 2017 ,μια μεγάλη τιμητική συναυλία -αφιέρωμα στον πολύ σημαντικό καλλιτέχνη Πάνο Κόκκινο , με τη σύμπραξη 50 συντελεστών ,ο οποίος μάλιστα ,θα ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών ,με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην μεγάλη πορεία των 60 χρόνων στο Ελληνικό τραγούδι. (Εισιτήρια προπωλούνται στη συμβολική τιμή των επτά (7) ευρώ.

Φιλικές συμμετοχές στο τραγούδι : Τζίνο Κόκκινος ,Μαρία Καργαδούρη
Τη καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο γιός του τιμώμενου Πάνου Κόκκινου, ο εξαιρετικός πιανίστας Τόλης Κόκκινος ,ενώ στη συναυλία συμμετέχει και η Χορωδία Ενηλίκων “ΙΩΝΙΑ” ,με μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη. Την επιμέλεια των κειμένων θα έχουν οι ηθοποιοί Μπέττυ Νικολέση και Βλάσης Ζώτης .

Εισιτήρια προπωλούνται στην συμβολική τιμή των 7 ευρώ από τα εξής σημεία :
Δισκοπωλείο CLASSIC-Ερμού 187 -Βόλος -τηλεφ. 24210-20059,
Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ -28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλεφ. 24210-37891 
Χορωδία “ΙΩΝΙΑ” στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου Τηλέφ. 6940-997748
και στον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας Τηλέφ. 6974-881944.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κων. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944, -Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» -Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας.
Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος Α΄
Σκριάπας Κων/νος
Θωμάς Αστερίου
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Οικονομολόγος

Add Comment