Τσεκούρι… για διακοπή υδροδότησης στην Ελασσόνα!

Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.
Του Γιάννη Μουκίδη

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό και ίσως σπάνιο στα χρονικά για την περιοχή της Ελασσόνας, που θορύβησε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, οδήγησε προχθές το μεσημέρι στη σύλληψη 2 Ελασσονιτών.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Α.Τ. Ελασσόνας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς το μεσημέρι της Τρίτης, δύο Ελασσονίτες(58 και 69 ετών), γιατί κατά τη διάρκεια νομότυπης διακοπής υδροδότησης στο σπίτι του 58χρονου, από το αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ., λόγω μη συμμόρφωσης του με τις ισχύουσες διατάξεις και τον κανονισμό αποχέτευσης, ο μεν 58χρονος απείλησε φραστικά και ακολούθως αποπειράθηκε με τσεκούρι να προκαλέσει σωματική βλάβη σε 56χρονο δημοτικό υπάλληλο, προκειμένου να τον εξαναγκάσει να σταματήσει την εργασία του, ενώ ο 69χρονος εξύβρισε τον δημοτικό υπάλληλο.
Ήταν, μεσημέρι της Τρίτης, όταν συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας(Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.), αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους(ανάμεσα τους και ο διευθυντής της επιχείρησης), με τη συνοδεία αστυνομικού, πήγε σε οικία μέσα στην πόλη της Ελασσόνας(σε περιοχή κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο), προκειμένου να προχωρήσει σε διακοπή της υδροδότησης, αφού υπήρχαν συνεχείς καταγγελίες και οχλήσεις για την μη συμμόρφωση του στον κανονισμό αποχέτευσης(…νερά που προκαλούσαν δυσοσμία). Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα ιδιοκτησιακής φύσεως.
Κάπου εκεί, 58χρονος και 69χρονος αντέδρασαν έντονα και προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών του εξουσιοδοτηθέντος συνεργείου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.(που λειτουργούσε σύμφωνα με το νόμο), ενώ ο 58χρονος φέρεται να απείλησε τους υπαλλήλους…με τσεκούρι, που έσπευσε και έφερε από το σπίτι του!
Οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αυτόφωρη διαδικασία και η δίκη τους ορίστηκε για σήμερα, Πέμπτη.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. Φώτη Καραγκόγκου, χθες στην «Ε»:
«Το περιστατικό σοκάρει και βέβαια πολύ περισσότερο τους υπαλλήλους μας, που ήταν μπροστά σε αυτό το άσχημο που εκτυλίχθηκε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, το πρόβλημα είναι γνωστό. Υπήρχαν πολλές συνεχείς καταγγελίες(…25 και πλέον), στη συγκεκριμένη περίπτωση, για μη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη στον κανονισμό λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα της αποχέτευσης.
Ενημερώσαμε, οχλήσαμε επανειλημμένα, είχαν πάρει οδηγίες, δώσαμε χρονικά περιθώρια για να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα. Προτείναμε λύση. Αλλά, δυστυχώς, παρέμειναν αρνητικοί, δεν αποδεχόταν. Στάλθηκε και σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση Υγιεινής. Η σχετική διακοπή της υδροδότησης στη συγκεκριμένη οικεία ήταν να γίνει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά η δημοτική επιχείρηση μας, δείχνοντας κοινωνικό πρόσωπο και σε συνδυασμό με την κακοκαιρία που προέκυψε, το τράβηξε χρονικά να γίνει πιο μετά. Ειλικρινά, λυπάμαι για ό,τι έγινε».

Add Comment