Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας η Ομάδα Φιλαναγνωσίας «Πάμε Βιβλιοθήκη»

«Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από τον κόσμο!»

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της αίθουσας της βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας βρέθηκε η Ομάδα Εθελοντών Φιλαναγνωσίας «Πάμε Βιβλιοθήκη» τη βροχερή και κρύα Κυριακή 19-2-2017. Κι από κει, με τα φτερά της φαντασίας, ταξίδεψε μέχρι τη χώρα του ευτυχισμένου πρίγκιπα, άνοιξε την αγκαλιά της και δέχτηκε κοντά της το γενναιόδωρο ακίνητο πρίγκιπα και το γοργόφτερο μικρό χελιδονάκι, την ανήμπορη μητέρα με το άρρωστο παιδί της, το φτωχό και ξεπαγιασμένο νεαρό συγγραφέα, το απελπισμένο και φοβισμένο κοριτσάκι με τα σπίρτα, τους φτωχούς ανθρώπους. Σε όλους αυτούς, ο χρυσοπίλκητος και ζαφειροντυμένος πρίγκιπας με τη βοήθεια του μικρού χελιδονιού, δε δίστασε να προσφέρει το πολύτιμο φορτίο του και την ίδια του την ύπαρξη προκειμένου να απαλύνει την ανέχεια και τον πόνο τους. Κοντά στον ευτυχισμένο πρίγκιπα όμως άφησε την πνοή του και το μικρό χελιδονάκι που, θαυμάζοντας τη μεγαλοψυχία και αυτοθυσία του πρίγκιπα δε θέλησε να τον εγκαταλείψει.
Κι εμείς δε θέλαμε να εγκαταλείψουμε το χώρο που μας φιλοξένησε μια και θα μπορούσαμε να πούμε και να κάνουμε τόσα κι άλλα τόσα μετά την ανάγνωση του θαυμαστού αυτού παραμυθιού του ΄ΟσκαρΟυάιλντ. Η ώρα όμως είχε περάσει κι έτσι χωριστήκαμε κρατώντας στο μυαλό και στην καρδιά μας έννοιες/αξίες όπως αγάπη, συμπόνια, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, αλληλεγγύη, συμπαράσταση, αξίες διάχυτες στο κείμενο του παραμυθιού.
Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία τους, καθώς και το διευθυντή του σχολείου κ.ΔημήτρηΜπουζούκη για τη ζεστή φιλοξενία στο χώρο του σχολείου. Και, καθώς υπάρχουν κι άλλοι διευθυντές/ντριες σχολείων που απευθυνθήκαμε και θέλησαν να ανοίξουν τα σχολεία τους και να δεχτούν εμάς και τα παιδιά, το Σάββατο 04-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 θα βρισκόμαστε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».
Και για όσους δε διάβασαν την προηγούμενη φορά το πρόγραμμά μας, το παραθέτουμε παρακάτω:
Κυριακή 26-02-2017 : Την Κυριακή της Αποκριάς δε θα γίνει πρόγραμμα.
Σάββατο 11-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».
Κυριακή 19-03-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παραμύθι «Η Πούλια και ο Αυγερινός» που θα αφηγηθεί η Δήμητρα Ζάπρη, νηπιαγωγός/μουσειοπαιδαγωγός. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.
Κυριακή 26-03-2017 και ώρα 10.30π.μ -12.00 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης με το παραμύθι «Πόσα λέει η ελιά πόσα ακούει ο λαγός». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο της μονής.
Σάββατο 01-04-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».
Κυριακή 02-04-2017 και ώρα 10.30π.μ – 12.00 στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με αφιέρωμα στη μνήμη των συγγραφέων-λογοτεχνών παιδικών βιβλίων κ. Βούλας Μάστορη και κ. Γρηγορίας Σουρέλη. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς.

Η Ομάδα Εθελοντών Φιλαναγνωσίας (Ο.Ε.Φ) «Πάμε βιβλιοθήκη»
Διαμάντη Λαμπρινή
Ματούλα Βασιλική
Μπλιούμη Ελένη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σερλέτη ευθυμία

Add Comment