Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Ανακοίνωση
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας
Θέμα: «Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη»
Με «Αγιόκλημα και γιασεμιά» ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αποχαιρετούν τον σύντροφο στην ζωή και στην τέχνη της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σ. Άννας Βαγενά.
Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για την απώλεια ενός από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της χώρας μας, του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής, εκπρόσωπος μιας γενιάς που αρνείται να γεράσει και ακολουθεί τις συνήθειες που είχε πάντα.
Η ιδιότυπη έκφραση του Έλληνα καλλιτέχνη που δεν μπήκε ποτέ στα καλούπια του συστήματος της εποχής του θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις καρδιές μας. Μια ξεχωριστή και πολύμορφη προσωπικότητα της τέχνης, ατίθασος, πνεύμα ελεύθερο, ένας μοναδικός καλλιτέχνης.
Θα μας συνοδεύει για πάντα στα «Θερινά τα Σινεμά». Πως μπορείς να αποχαιρετήσεις τον Λουκιανό, χωρίς να αναφερθείς στα «Μικροαστικά», έργο του (πολιτικοποιημένο και αλληγορικό) που σιγοτραγουδήθηκε στα χρόνια της χούντας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Πάρτι της Βουλιαγμένης», το «Ελληνικό Woodstock»;

Ο Λουκιανός έγραψε την μουσική για σημαντικές ελληνικές ταινίες, ντύνοντας μουσικά αριστουργήματα των Θ. Αγγελόπουλου και Π. Βούλγαρη. Υπήρξε δε ο βασικός συνθέτης των παραστάσεων του Θεσσαλικού θεάτρου της πρώτης περιόδου. Εξάλλου, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τις μουσικές του ερμήνευσαν οι μεγαλύτεροι Έλληνες τραγουδιστές.
Με το λευκό του πιάνο και τη γαλήνια, ευγενική του όψη ταξιδεύει στους δρόμους του ουρανού σα γνήσιος «φτωχός και μόνος καουμπόυ» αφήνοντας εμάς ακόμη φτωχότερους και πιο μονάχους με την απώλειά του.
Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας συμμετέχει στο πένθος και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην σύντροφο της ζωής του, σ. Άννα Βαγενά, και στις κόρες του, Γιασεμή και Μαρία.
Το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, 7/2/2017

Συλλυπητήρια της ΛΑ.Ε. για την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 74 ετών ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης, ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Έχει γράψει μουσική για θέατρο όπως η «Κόκκινη κλωστή» σε στίχους Νίκου Γκάτσου, τα «Καλύτερα μας χρόνια» σε στίχους Βαγγέλη Γκούφα, καθώς και τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη γενιά όπως τα «Μικροαστικά» και τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη, «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι», «Ψυχραιμία παιδιά», «Αχ πατρίδα μου γλυκιά» και πολλά πολλά άλλα.
Έχει γράψει επίσης μουσική για ταινίες «Οι κυνηγοί» και ο «Θιάσος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη», «Οι Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη κ.α.
Είχε μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό και εμφανίσεις όπως το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη του μουσικόφιλου κοινού.
Ο Κηλαηδόνης ήταν ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης, που «έβγαλε» τις συναυλίες από τα θέατρα και τα γήπεδα και τις μετέφερε σε φυσικούς χώρους. Σημάδεψε με το έργο του την μεταπολιτευτική γενιά, με τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τον προβληματισμό της.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του και τους οικείους του.

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ανακοίνωση για την απώλεια του μεγάλου τραγουδοποιού & συνθέτη, Λ. Κηλαηδόνη»
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του μεγάλου τραγουδοποιού και συνθέτη, Λουκιανού Κηλαηδόνη, συντρόφου στη ζωή και την τέχνη της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννας Βαγενά.
Συλλυπούμενοι την ίδια την Άννα Βαγενά και τους οικείους της γι’ αυτή τη μεγάλη απώλεια, εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας πως η παρακαταθήκη του Λουκιανού Κηλαηδόνη θα τον κρατήσει για πάντα ζωντανό στις καρδιές μας.
Σεβόμενοι απολύτως την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, αντί στεφάνου προβαίνουμε στην κατάθεση του συμβολικού ποσού των € 200 στη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη προς ενίσχυση της οικογένειας που ο εκλιπών φρόντιζε επί σειρά ετών (ΙΒΑΝ Τραπ. Λογ/σμου GR8501101130000011395450502).
Καλούμε, τέλος, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, που το επιθυμούν, να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους ενισχύοντας την ως άνω οικογένεια, μιμούμενοι το παράδειγμα του εκλιπόντος καλλιτέχνη, ο οποίος δίδαξε με το ήθος του έμπρακτα τι σημαίνει τέχνη για τον άνθρωπο, την ελευθερία και την κοινωνική αλληλεγγύη.
ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, 7/2/2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ:

Τα τραγούδια του ανέδυαν το άρωμα ενός πιο αγνού κόσμου

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, συζύγου της βουλευτού Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννας Βαγενά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στον κόσμο του τραγουδιού που αγάπησε και επί δεκαετίες υπηρέτησε.

Θα παραμείνει πάντα στην μνήμη μας ως ένας ρομαντικός και ευαίσθητος καλλιτέχνης, στιχουργός και τραγουδοποιός. Τα τραγούδια του ανέδυαν πάντοτε το άρωμα ενός πιο αγνού κόσμου και είχε το μοναδικό χάρισμα να μας ταξιδεύει στο χρόνο, και πιο πολύ στις όμορφες παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις μας.

Στην συνάδελφο Άννα Βαγενά, στην οικογένειά του και σε όσους τον αγάπησαν εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Add Comment