Δωρεά Η/Υ από την Περιφέρεια στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ελασσόνας

Κατά τις ημέρες των εορτών η Περιφέρεια Θεσσαλίας – κατόπιν σχετικού αιτήματος – δώρισε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο Σύλλογο Πολυτέκνων Επαρχίας Ελασσόνας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Παπακώστας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο και την πρώην Αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχο και νυν εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαρία Μαμάρα.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι το Δημογραφικό αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι κατά τη μνημονιακή πενταετία 2011-20158 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 110.000 ψυχές, η δε υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του μέσου όρου διάρκειας ζωής, μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα γερόντων. Ειδικότερα ετέθησαν τα ζητήματα του ποσοστού των προσλήψεων των πολυτέκνων, των μετεγγραφών των φοιτητών, η εξαίρεση από το φόρο πολυτελείας για τα οχήματά τους, η κατάργηση της επιβολής τέλους χαρτοσήμου στα πολυτεχνικά επιδόματα κ.α..
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Ιώαννης Παπακώστας, ο ταμίας κ. Αχιλλέας Ζανιάς, ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Δριστέλας.

Add Comment