Κ. Αγοραστός: “28,4 εκατ. ευρώ φέρνει το LEADER στη Θεσσαλία”

Κ. Αγοραστός: «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε οι Αναπτυξιακές Εταιρείες να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην αφετηρία»

Με 28,4 εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθούν επενδυτικά σχέδια μέσω του προγράμματος LEADER στη Θεσσαλία καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του στους Περιφερειάρχες την κατανομή των πιστώσεων ανά Ομάδα Τοπική Δράσης (ΟΤΔ).
Η κατανομή στις τέσσερις Ομάδες Τοπικής Δράσης της Θεσσαλίας έχει ως εξής:
Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Α.Ε Ο.Τ.Α. (Ε.Α.Π. Α.Ε.)
8.950.000
Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.)
8.100.000
Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. ( ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.)
6.300.000
Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.)
5.050.000

«Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι Αναπτυξιακές Εταιρείες της Θεσσαλίας να προκριθούν και να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην αφετηρία», τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και επισημαίνει: «Εναπόκειται πλέον στη διαχειριστική επάρκεια των Αναπτυξιακών και τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για να παροχετευθεί «ζεστό» χρήμα στην πραγματική οικονομία, να προχωρήσουν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ
Όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου στους 13 Περιφερειάρχες,
-Για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατανέμονται στις Ομάδες Τοπικής Δράσης με την Υπουργική Απόφαση 290,1 από τα 322 εκατ. ευρώ της σχετικής πρόσκλησης, ενώ τα υπόλοιπα θα κατανεμηθούν σε δεύτερη φάση στη βάση της αποτελεσματικότητας υλοποίησης των τοπικών τους προγραμμάτων.
-Για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας κατανέμονται 70,5 εκατ. ευρώ.
Η κατανομή των πιστώσεων έγινε στη λογική διασφάλισης της βιωσιμότητας των αναπτυξιακών εταιριών – ομάδων τοπικής δράσης για την απρόσκοπτη υλοποίηση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης και στη βάση των προβλεπομένων από το οικείο θεσμικό πλαίσιο κριτηρίων που αφορούν στη βαθμολογία, το πληθυσμό και τη ρεαλιστικότητα των υποβληθέντων σχεδίων».

Add Comment