Μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση ξανά στην Ελασσόνα!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

του Γιάννη Μουκίδη

Ξαφνικά, από χθες το πρωί, η «εικόνα» της κυκλοφορίας στην πόλη της Ελασσόνας και στη γύρω περιοχή άλλαξε. Το γνωστό πρόβλημα με την επαναδιακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη και η αβέβαιη εξέλιξη του, έφεραν τα πάνω κάτω, και ήδη γίνεται λόγος για πολύ μεγάλο όγκο οχημάτων, που διέρχονται από Ελασσόνα και κατευθύνονται προς τα βόρεια η τα νότια της χώρας, αφού, όπως είναι γνωστό, η Ελασσόνα έχει …την «τιμητική» της, λόγω των παρακαμπτηρίων οδών. Εκατοντάδες Ι.Χ. και φορτηγά η και λεωφορεία και βυτιοφόρα στους δρόμους της πόλης, μερικές φορές σε δρόμους ακατάλληλους και στενούς, μικρούς για να δεχθούν τόσα πολλά οχήματα και μάλιστα βαρέα, με τα «μποτιλιαρίσματα» να έχουν τον πρώτο λόγο, και μάλιστα συχνά(…όπως συνέβη, χθες το πρωί, τουλάχιστον 3 φορές). Βέβαια, θα μιλούσαμε για πρωτόγνωρες εικόνες, εάν δεν είχε προηγηθεί η γνωστή πολύμηνη «περιπέτεια» των Τεμπών(…που όπως όλα δείχνουν, συνεχίζεται).
Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ελασσόνας και το Τμήμα Τροχαίας Ελασσόνας ξανά «στο πόδι», σε ετοιμότητα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, με φιλότιμες προσπάθειες να προσφέρουν το καλύτερο για την εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων, αντιμετωπίζοντας, για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, μια περίεργη κατάσταση, που προέκυψε …από το πουθενά. Σε πλήρη ετοιμότητα και το Κλιμάκιο Ελασσόνας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (με τον υπεύθυνο του κ. Αθαν. Ζαρζώνη), που, εδώ και αρκετές ημέρες, φρόντισαν να κάνουν τις απαραίτητες σηματοδοτήσεις και επιδιορθώσεις σε επικίνδυνα σημεία και στις γέφυρες Ελασσόνας και Λυκουδίου.
Κατά τα άλλα, χθες όλη τη μέρα(ιδίως το μεσημέρι), δεν ήταν λίγα τα διερχόμενα οχήματα(… κυρίως λεωφορεία και φορτηγά), που πραγματοποίησαν στάση στην πόλη για ολιγόλεπτη ξεκούραση και φαγητό η καφέ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε από χθες το πρωί στην πόλη της Ελασσόνας είναι και σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Ελασσόνας, που «φωνάζει» και καλεί Περιφέρεια Θεσσαλίας και Υπουργείο  Υποδομών  Μεταφορών και Δικτύων, επισημαίνοντας:
«Η περιοχή μας για άλλη μία φορά, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, γίνεται δέκτης ενός μεγάλου όγκου οχημάτων. Οι στενοί, επαρχιακοί και κακοφτιαγμένοι δρόμοι της Ελασσόνας καλούνται και σήμερα να σηκώσουν το φορτίο της μετακίνησης και διέλευσης από και προς τη Βόρεια Ελλάδα. Μιας διέλευσης που δεν εγγυάται ούτε την  ασφάλεια των διερχομένων, ούτε την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας.
Δύο χρόνια μετά το πρώτο κλείσιμο των Τεμπών στα οδοστρώματα  της Ελασσόνας, δεν έγινε καμία επέμβαση αποκατάστασης.  Το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους διερχόμενους, όσο και για τους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας.
Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποκαταστήσει άμεσα τους κατεστραμμένους δρόμους, η εργολαβία των οποίων σταμάτησε αμέσως πριν την Ελασσόνα.
Καλούμε, επίσης, το Υπουργείο  Υποδομών  Μεταφορών και Δικτύων να υλοποιήσει τη σύνδεση της ΠΑΘΕ με την Εγνατία, δίνοντας προτεραιότητα στην Παράκαμψη της Ελασσόνας και την δημοπράτηση του έργου».

Add Comment