Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας για αγροτικά θέματα

dsc_0837-800x600

Το Σάββατο 26-11-16 το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας πραγματοποίησε ανοιχτή συζήτηση-σύσκεψη, παρουσία του βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για τον αγροτικό τομέα με κύριο σκοπό την συγκρότηση ανοιχτού δικτύου αγροτών το οποίο θα ενημερώνει τους παραγωγούς για διάφορα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής και θα εξετάζει θέματα της κάθε περιοχής.
Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν στις ομάδες παραγωγών, στο κόστος ενέργειας της αγροτικής παραγωγής, στις επιδοτήσεις των παραγωγών ,στην προκήρυξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ά.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα αναγέννησης του συνεταιριστικού κινήματος μέσω του δικτύου αγροτών, στην σημασία της αλληλέγγυας οικονομίας, στην προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, στις επενδύσεις και τη μεταποίηση με πυρήνα τον αγροτικό τομέα αλλά στην βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων.
Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Βασίλης Μακατός και Σπύρος Μπουλασίκης Ο κ. Μπουλασίκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να δώσουμε καινούργια πνοή στην αγροτική οικονομία, μέσω των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, με σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να επιτευχθεί μείωση του κόστους παραγωγής και καλύτερη τιμή με ενσωμάτωση υπεραξίας από την μεταποίηση». Ο κ. Μακατός από την πλευρά του τόνισε ότι «είναι υπαρκτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι παραγωγοί για αυτόν τον λόγο είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί ψηλά στην ατζέντα το αγροτικό ζήτημα».
Τέλος συμφωνήθηκε από κοινού να πραγματοποιούνται θεματικές συναντήσεις του Δικτύου αγροτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, απευθύνοντας κάλεσμα προς την κυβέρνηση για συντονισμό και συνεργασία με τις ομάδες παραγωγών ή τους συνεταιρισμούς, για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων ,για το πλαίσιο που θα αφορά στην χρηματοδότηση της αγροτικής παραγωγής, για το θέμα της μείωσης του κόστους παραγωγής με έμφαση στο ενεργειακό κόστος, για την έγκαιρη προκήρυξη των μέτρων του νέου ΠΑΑ 2014-2020 και την άμεση προστασία των παραδοσιακών ποιοτικών προϊόντων (φέτα, τσίπουρο κ.ά.) .

Add Comment