Στο νησί των Κυθήρων λειτούργησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος

ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%cf%85%ce%b8%ce%b7%cf%81%ce%b1-2

Στο νησί των Κυθήρων ταξίδεψε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων για να πάρει μέρος στις λαμπρές Ακολουθίες και θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα, εκεί όπου βρέθηκε και φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας. Εκεί, συγχοροστάτησαν μαζί του, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος και ο «οικοδεσπότης» μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό(το απόγευμα της Παρασκευής), όπου χοροστάτησε, ο μητροπολίτης Ελασσώνος στο Θείο Κήρυγμα αναφέρθηκε στη Θεία Χαρά και Ευφροσύνη που υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθόδοξη πίστη και Λατρεία, και την αντιπαρέβαλλε «με την πλαστή χαρά της αμαρτίας και της ανηθικότητας που δυστυχώς κυριαρχεί σήμερα». Ανήμερα της εορτής, το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Χαρίτων συγχοροστάτησε στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας, υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων.
Στις εκδηλώσεις των Κυθήρων για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα συμμετείχαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής και εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

[wpg_thumb]

Add Comment