Πλήθος προσκυνητών στην Ιερά Μονή Κανάλων Καρυάς Ολύμπου

Του Γιάννη Μουκίδη

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb-4-800x600

Με θρησκευτική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη η ιστορική Σταυροπηγιακή Ι. Μονή Κανάλλων Καρυάς Ολύμπου γιόρτασε πρόσφατα το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Παρά τις ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν ήταν λίγοι οι προσκυνητές και οι επισκέπτες, που βρέθηκαν στη Μονή για να γιορτάσουν το όνομα της.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Ανήμερα της μεγάλης Εορτής, έγινε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, με κληρικούς από τις δύο όμορες Μητροπόλεις.
Να σημειωθεί ότι στις Ακολουθίες έψαλλε ο χορός των ιεροψαλτών «Τρίκκης Μελωδοί», με χοράρχη τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημ. Μπαλαγεώργο.
[wpg_thumb]
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ι. Μονής Κανάλων Καρυάς έδωσαν το «παρών»: η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας – πρ. αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Αναστ. Γκατζιούρας και Ιωάν. Χαλκίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, κ.ά.

Add Comment