Πανελλήνιο μαραθώνιο πρωτάθλημα ποδηλάτου βουνού στον Κίσσαβο

την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

kissavosmtb2016-afisa-800x600

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 η Ελληνική Ομοσπονδία ποδηλασίας, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MARATHON ΜΤΒ με την ονομασία «4ος KISSAVOS MARATHON MΤΒ 2016» στην όμορφη περιοχή του Κισσάβου στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Παράλληλα την ίδια μέρα στην ίδια διαδρομή διοργανώνεται και ο ΟΠΕΝ αγώνας ΜΤΒ XCO με την ονομασία «4ος KISSAVOS MΤΒ 2016»

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής του Κισσάβου, αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας. Η εκκίνηση των 5 κατηγοριών ΟΡΕΝ αθλητών θα δοθεί στις 10:00πμ από την πλατεία του χωριού Σπηλιά. Η εκκίνηση των Ανδρών και Γυναικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα δοθεί στις 11.00πμ από την Σπηλιά.
[wpg_thumb]
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Μια μεγάλη, πανελλήνια διοργάνωση διεξάγεται αυτή την Κυριακή στη Θεσσαλία και τον Κίσσαβο. Εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε τον αγώνα αυτό γιατί ο αθλητισμός είναι για εμάς φιλοσοφία ζωής, δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες, ανθρώπους δυνατούς που ξέρουν να αγωνίζονται, να σέβονται, να χάνουν και να κερδίζουν, να συνεργάζονται, να πέφτουν και να σηκώνονται. Είναι ιδιαίτερη χαρά να γίνεται εδώ το πρωτάθλημα αυτό και η διεξαγωγή του δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας και η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας και η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και ο ΠΑΣ Πηνειός. Μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων τα οφέλη είναι πολλά και στην τοπική κοινωνία, άλλα και σε όλους όσους συμμετέχουν σε τέτοιους αγώνες».

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Πρόκειται για μια διοργάνωση που πέραν της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ομορφιές της περιοχής, την συνεργασία των φορέων και των κατοίκων, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή και τη συνέργεια. Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν να αντιστεκόμαστε στις δυσκολίες της κρίσης που βιώνουμε. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την επιλογή της περιοχής μας για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα».

Κώστας Δαλαβίκας – εκπρόσωπος ΠΑΣ Πηνειός και τεχνικός διευθυντής του αγώνα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας διότι χωρίς την στήριξή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, που μας εμπιστεύτηκε να διοργανώσουμε έναν τέτοιο αγώνα που είναι από τους δυσκολότερους αγώνες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο. Ο μαραθώνιος περιλαμβάνει διαδρομή 90 χιλιομέτρων για τους άντρες και 60 χιλιομέτρων για τις γυναίκες. Πρόκειται για μια επίπονη διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους, αλογόστρατες και μονοπάτια αρκετά δύσβατα ακόμα και για διάσχιση με τα πόδια. Ο αγώνας είναι διεθνών προδιαγραφών και περνά μέσα από τον Κίσσαβο που είναι από τα καλυτέρα βουνά της Ελλάδας. Στον αγώνα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, ο Αντωνιάδης που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πολλοί άλλοι. Ευχαριστούμε τους εθελοντές, το Δασαρχείο, την Τροχαία και όλους όσους συνέβαλλαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η κυκλική διαδρομή της στροφής των 30 χλμ αφού διέλθει έξω από το χωριό Σπηλιά κατευθύνεται βορειοδυτικά του χωριού Ανατολή και περνώντας μέσα από δασικούς αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια ολοκληρώνεται τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης την Σπηλιά. Οι ΟΡΕΝ αθλητές θα διανύσουν απόσταση των 30 χιλιομέτρων, οι κατηγορία Ανδρών 90 χιλιόμετρα και η κατηγορία Γυναικών τα 60 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Το σπουδαίο αθλητικό γεγονός υποστηρίζουν με την πολύτιμη βοήθειά τους οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας και η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας και η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Με την φροντίδα του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ της “Cyclinghellas.gr” και του “Δαλαβίκαςbikes.gr” οι αθλητές και συνοδοί θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η συμμετοχή των αθλητών, σύμφωνα με τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που διοργάνωσε ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ αναμένεται να είναι τεράστια σε πλήθος καθώς την ίδια στιγμή ο αγώνας αποτελεί σπουδαίο αθλητικό γεγονός ως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών αλλά και διασυλλογικό αγώνα στις πολυπληθείς κατηγορίες ΟΠΕΝ. Περισσότεροι από 250 αθλητές συνοδοί και θεατές θα αφιχθούν στην μεγάλη συνδιοργάνωση.

Add Comment