Ελασσόνα: Εργασίες συντήρησης στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΠΑΙΔΗΣ 5 [800x600]

Άκρως απαραίτητες εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην ιστορική Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας, με την φροντίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η «Ε» από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, από πιστώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης της στέγης του Καθολικού της Ι. Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας, και συγκεκριμένα στη βόρεια και δυτική πλευρά του Καθολικού της Μονής.
Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης τοιχογραφιών σε μικρό τμήμα στο εσωτερικό του μοναστηριού, με δαπάνη της Ι. Μονής.
[wpg_thumb]
«Η Ι. Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας είναι ένα σπουδαίο μνημείο για την Εφορεία μας και έχει ανάγκη να συντηρηθεί και να διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου. Ελπίζουμε μέσα από το ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου», τόνισε, χαρακτηριστικά, η κ. Σδρόλια, που στάθηκε και στη διαρκή στήριξη και φροντίδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο χώρο των εργασιών βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής, που μετά την επίσκεψη του, επεσήμανε:
«Έγιναν σημαντικές εργασίες συντήρησης στην Παναγία Ολυμπιώτισσα, που τις επισπεύσαμε, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Θυμίζω ότι η τελευταία συντήρηση στο ιστορικό μοναστήρι της Ελασσόνας είχε γίνει το 1960 και το μνημείο – «στολίδι» για την περιοχή και για την Θεσσαλία κινδύνευε από τα νερά της βροχής. Ευχαριστούμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια για την άμεση ανταπόκριση της. Ελπίζουμε με το νέο ΕΣΠΑ να προχωρήσουμε και στη συντήρηση και άλλων μνημείων».

Add Comment