Δριμεία κριτική στη Δημοτική αρχή Ελασσόνας από το Γ. Πασχόπουλο

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Δριμεία κριτική στη Δημοτική αρχή Ελασσόνας άσκησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ολύμπου Πολιτεία» – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, σε προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών και φίλων του συνδυασμού, στην αίθουσα του κέντρου «Στου Θωμά» στην Ελασσόνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της συγκέντρωσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος δημοτικού συμβούλου και μέλους της δημοτικής ομάδας Γιώργου Πετσέτα.
Πλαισιωμένος από δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ολύμπου Πολιτεία» Γ. Πασχόπουλος αναφέρθηκε στο τρόπο λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής, ασκώντας έντονη κριτική.
«Σταχυολογώντας» από τα όσα «κατέθεσε» ο Γ. Πασχόπουλος:
«Αγαπητοί φίλοι, υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το τι μας κράτησε και δεν κάναμε σκληρή αντιπολίτευση και κριτική από την αρχή στον δήμαρχο και την δημοτική αρχή Ελασσόνας. Έπρεπε να δώσουμε χρόνο, να δούμε πως συμπεριφέρεται, πως λειτουργεί και εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε και τελικά φάνηκε ότι εμείς είχαμε δίκιο για την στρατηγική μας. Ο δικός μας ο συνδυασμός έκανε εμπεριστατωμένη κριτική με προτάσεις και ήταν ο μόνος συνδυασμός μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Μόνο εμείς έχουμε προτάσεις μέσα στο Δήμο. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν κατανοεί την ευθύνη και το ρόλο που πρέπει να παίξει για το μέλλον του Δήμου. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι περιορισμένης αντίληψης και ευθύνης. Δεν έχει αντίληψη των πραγμάτων της περιοχής. Δεν έχει ούτε στρατηγική, δεν έχει γνώση, δεν έχει συνοχή, και δεν χρησιμοποιεί τα στελέχη του Δήμου.
Για τη δημοτική αρχή, το παν είναι η καθημερινότητα. Ότι μόνο η καθημερινότητα είναι αυτό που πρέπει να κοιτάζει. Όμως, τα μεγάλα έργα δεν υπάρχουν.
[wpg_thumb]
Ας πούμε, την Ανακύκλωση δεν μπορεί να την ακολουθήσει, ενώ έχει 40 άτομα – υπαλλήλους για ένα χρόνο. Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στα ζητήματα και θέματα που πρέπει να «τρέξουν» αμέσως.
Γνωρίζετε καλά τι παραδώσαμε. Εμείς παραδώσαμε ένα Δήμο πεντακάθαρο και τον παραδώσαμε σε πολύ καλή κατάσταση. Παίρνουν τα ίδια ακριβώς χρήματα που παίρναμε και εμείς. Τη χρονιά του 2014 τους παραδώσαμε πλεόνασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ και προσπάθησαν με αλχημείες να μας παρουσιάσουν ότι παρέλαβαν έλλειμμα. Εμείς τον ορκωτό λογιστή του πρ. δημάρχου κ. Καραγιάννη τον κρατήσαμε 3 χρόνια. Αυτοί άλλαξαν τον ορκωτό λογιστή και μάλιστα δεν εμφανίστηκε ο ίδιος στην παρουσίαση του ισολογισμού, αλλά ο βοηθός του. Πρώτη φορά σε δήμο δεν αναγνώστηκε ο ισολογισμός από τον ορκωτό λογιστή.
Παραδώσαμε μια ΔΕΥΑ που προχωρούσε. Πιο καλή εικόνα δεν θα μπορούσαν να παραλάβουν.
Οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου θα κοστίσουν πάνω από 1 εκατομ. ευρώ μέσα στην πενταετία, χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε κάπου αλλού. Απαξίωση του προσωπικού του Δήμου, προσλήψεις ημετέρων παντού. Ο Δήμος συνεχίζει να έχει απώλεια εσόδων. Έχει απαξιώσει τα χωριά, απαξιώνει τους θεσμούς. Η διαβούλευση δεν λειτουργεί.
Για τον Όλυμπο ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Είμαστε στην αναμονή για το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο. Συμπαραστεκόμαστε σε όποια σωστή πρωτοβουλία πάρει.
Δεν ασχολούνται καθόλου με την παράκαμψη Ελασσόνας. Δεν τα παρακολουθούν τα θέματα αυτά, τους φαίνονται δύσκολα. Στα εγκαίνια είμαστε πρώτοι. Αναδασμός: δεν κουνιέται τίποτα. Έχασαν τα δικαιώματα βοσκής. Για τη μόλυνση του περιβάλλοντος πρέπει να ασχοληθούν ενεργώς. Δεν τους απασχολεί ο λιγνίτης. Αναθέσεις έργων. Κοιτάζει τα μικρά και ασήμαντα. Η ΔΕΥΑ είναι ένα βήμα πριν από τη διάλυση. Δεν λειτουργεί τίποτα η λειτουργεί στραβά. Πρώτη φορά παραιτείται στον Δήμο Ελασσόνας εν ενεργεία αντιδήμαρχος. Πρώτη φορά παραιτείται και ειδικός σύμβουλος. Απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει γεμίσει ο Δήμος καλοθελητές. Τα Σχολεία έχουν αποδυναμωθεί. Εμείς συντηρήσαμε αρκετά σχολεία. Υποβαθμισμένο το Δημοτικό Συμβούλιο, συνήθως μιλάνε οι αντιδήμαρχοι.
Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη δημοτική αρχή; Η δημοτική αρχή οδηγεί την περιοχή στο περιθώριο.
Είναι περιορισμένης αντίληψης και ευθύνης. Είναι η πιο χαλαρή κουβέντα που θα μπορούσα να πω για την δημοτική αρχή».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γ. Πασχόπουλος προανήγγειλε κύκλο ενημέρωσης του κόσμου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες να πλαισιώσουν τον συνδυασμό «Ολύμπου Πολιτεία»: «Ξεκινάμε ένα καλό αγώνα. Η ενημέρωση θα είναι πιο τακτική. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο στα χωριά. Κάλεσμα στους πολίτες να συστρατευθούν στο συνδυασμό αυτό που έχει ένα εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό, αναβαθμισμένο, στο συνδυασμό που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θα συνεχίσουμε να υποβάλλουμε τεκμηριωμένες προτάσεις. Τώρα ακούγεται καλύτερα η φωνή μας».

Ακολούθησε σειρά παρεμβάσεων με αναφορές στη λειτουργία της σημερινής δημοτικής αρχής και σε προβλήματα της περιοχής, μικρά και μεγάλα και σύντομη δευτερολογία του επικεφαλής του συνδυασμού.

Add Comment