Με παραδοσιακούς χορούς γιόρτασαν την Αγία Τριάδα στη Σκαμνιά

Αγία Τριάδα στη παλιά Σκαμνιά.19-6-2016. . [800x600]

O Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ‘’Ο ΟΛΥΜΠΟΣ’’ την Κυριακή 19-6-2016 τίμησε με πολιτιστικές εκδηλώσεις τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας στη παλιά Σκαμνιά.
Το πρωί της Κυριακής, μετά την τέλεση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας την οποία παρακολούθησε πλήθος Σκαμνιωτών, ο Σύλλογος πρόσφερε αρτοκλασία και ένα χορευτικό τμήμα χόρεψε τραγουδώντας μερικά παραδοσιακά τραγούδια στον προαύλιο χώρο της εκκλησιάς.
Η πολυάριθμη παρουσία και προσέλευση των ευλαβών προσκυνητών που έφθασαν με κάθε τρόπο ακόμη και με τα πόδια στο καταστραμμένο χωριό της μαρτυρικής παλιάς Σκαμνιάς και στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας , ο οποίος είναι το μοναδικό κτίσμα που διασώθηκε κατά την καταστροφή του χωριού της Παλαιάς Σκαμνιάς από τους Γερμανούς στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ,αποδεικνύει την επιθυμία και την θέληση των Σκαμνιωτών να βρίσκονται και να τιμούν με τον τρόπο τους την γενέτειρα και την ιστορία των προγόνων τους.
Επίσης τα χορευτικά του Συλλόγου Σκαμνιωτών και του Συλλόγου Γυναικών Βρυοτόπου το μεσημέρι της Κυριακής τίμησαν τη παράδοση και τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και στην πλατεία της Συκαμινέας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Σκαμνιωτών ευχαριστεί τους παριστάμενους και ιδιαίτερα τους χορευτές και χορεύτριες του Συλλόγου Γυναικών Βρυοτόπου και Συλλόγου Σκαμνιωτών που με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλισας κ. Ελένης Φλίκα καταχειροκροτήθηκαν για την ωραία τους εμφάνιση.
[wpg_thumb]
Ακόμη ευχαριστεί το συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Λυτριάνη για την αφιλοκερδή συμμετοχή του στη μεταφορά των χορευτών προς την παλιά Σκαμνιά, η οποία πραγματοποιήθηκε με ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κακής κατάστασης(χωματόδρομος).

Add Comment