Κέλλας για “ημέρα αιμοδότη”, καταπολέμηση διαφθοράς, εκτιμήσεις ζημιών

aimodosia1 [800x600]

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ”
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη και την διοργάνωση από την Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Σταμάτη και την Τράπεζα Αίματος, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καπερώνη, σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας της ΝΔ, εθελοντικής αιμοδοσίας στα γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H 14η Ιουνίου, ημέρα Εθελοντικής αιμοδοσίας, ας είναι η αφορμή για να γίνουμε όλοι, λίγο περισσότερο άνθρωποι. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά μια διαδικασία. Είναι βαθιά στάση ζωής, πράξη αλτρουισμού, προσφορά στον συνάνθρωπο, προσφορά τελικά στον ίδιο μας τον εαυτό. Μια απόφαση δική μας μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου. Μια απόφαση κάποιου άλλου, μπορεί να σώσει τη δική μας ζωή. Ας γίνουμε όλοι εθελοντές αιμοδότες».
Το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, η “ΦΛΟΓΑ”

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ερώτηση προς Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Γραμματέα της Π.Ε της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη -, ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την «“Στεγανοποίηση” από πολιτικές παρεμβάσεις των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος».

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα και παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες διαβεβαιώσεις από το Νοέμβριο του 2015, για σύσταση Συντονιστικού Σώματος, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς συνεχίζει να είναι ο Υπουργός Επικρατείας!

«Τα πάντα ελέγχονται και συντονίζονται από τον Υπουργό. Το 2014 η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε ετοιμάσει σχέδιο για την σύσταση Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Δίωξης της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος. Το σχέδιο προέβλεπε η Επιτροπή να απαρτίζεται από έξι τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά. Αυτά θα ήταν ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, με τους αναπληρωτές τους, ενώ χρέη Προέδρου της Επιτροπής θα εκτελούσε ο αρχαιότερος Εισαγγελικός Λειτουργός, μέλος της επιτροπής. Όμως, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου, το 2015, το σχετικό άρθρο δεν περιλήφθηκε και δεν νομοθετήθηκε…», σημείωσαν με νόημα οι ερωτώντες βουλευτές.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες από τη νεροποντή περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων”.
«Σε μια εβδομάδα συμπληρώνεται ένας μήνας από την νεροποντή που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην επαρχία Φαρσάλων, χωρίς να έχουν γίνει εκτιμήσεις, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες διαβεβαιώσεις των Κυβερνώντων. Εκατοντάδες αγρότες καθυστερούν την επανασπορά των χωραφιών τους, περιμένοντας τους εκτιμητές, ο φόβος για μη δίκαιες αποζημιώσεις αυξάνεται, καθώς η εικόνα των χωραφιών σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των πρώτων ημερών μετά την καταστροφή και οι μνήμες από τη νεροποντή του Οκτωβρίου του 2015 που οι αγρότες της περιοχής ακόμα να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους, επιστρέφουν. Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία των Κυβερνώντων έχει ξεπεράσει κάθε όριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Add Comment