Κατάνυξη στην υποδοχή Λειψάνου Αγίου Δημητρίου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

του Γιάννη Μουκίδη

Με λαμπρότητα και μέσα σε ατμόσφαιρα θείας κατάνυξης άρχισαν χθες το απόγευμα και κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Ελασσόνας.
Χθες, στις 6.30 το απόγευμα, έγινε η Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Παρουσία πλήθους πιστών και του κλήρου των ενοριών της Ι.Μ. Ελασσόνας, ο μητροπολίτης Βεροίας – Ναούσης – Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέφερε την λειψανοθήκη με το λείψανο του Αγίου, όπου εναποτέθηκε σε ανθοστόλιστο κουβούκλιο. Στη συνέχεια, άρχισε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο Ναό, για να το προσκυνήσουν


Σήμερα, στις 7.30 το πρωί, θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια, η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα. Στις 10.30 π.μ., θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ελασσόνας(με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στη συνέχεια, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νέου νάρθηκα του Ναού και του παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ελασσόνας, έως και σήμερα το απόγευμα, για να το προσκυνήσουν οι πιστοί της περιοχής.
Στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή, και όχι μόνο.

Add Comment