Κέλλας για Ημέρα Μνήμης των Ποντίων, φόρο φυσικού αερίου, φορολόγηση μερισμάτων

fwt2

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΠΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, από την Πλατεία Συντάγματος, όπου και παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής. Θυμόμαστε τις θηριωδίες που υπέστησαν οι αδελφοί μας Πόντιοι και το απίστευτο πογκρόμ που δέχθηκαν μετατρέποντας το δράμα σε Γενοκτονία. Τιμούμε το αθώο αίμα που χύθηκε και το οποίο μπόλιασε την ελληνική συνείδηση. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, σε μια τόσο ταραγμένη εποχή, να αντιληφθούμε άπαντες πως ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία έχουν προκαλέσει τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ίδιας της ανθρωπότητας».

[wpg_thumb]

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Πάνο Σκουρλέτη, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “ Το παιχνίδι της Κυβέρνησης με τον φόρο στο φυσικό αέριο για βιομηχανική χρήση”.

«Την ώρα που σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για τη βιομηχανία, μειώνεται συνεχώς και η τιμή εισαγωγής του φυσικού αερίου υποχωρεί διεθνώς, το κόστος για την Ελλάδα παραμένει το πιο υψηλό στην Ευρώπη, με την ελληνική Κυβέρνηση να αδιαφορεί χαρακτηριστικά.
Αντί λοιπόν να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους και να περιορίσει τον ειδικό φόρο στο φυσικό αέριο για βιομηχανική χρήση, η Κυβέρνηση επιβάλλει υψηλότατη φορολόγηση στο φυσικό αέριο ηλεκτροπαραγωγής, επιβαρύνοντας το κόστος και της ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους καταναλωτές. Με τέτοιες πολιτικές όχι μόνο ανάπτυξη δεν θα έρθει, αλλά θα κλείσουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Ανάπτυξης, κ. Άννα, Μισέλ Ασημακοπούλου -, ο βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα «την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων που διανέμονται από τις επιχειρήσεις». Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την ερώτησή τους επισημαίνουν ότι “το 2013 η Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τον συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων που διανέμονται από τις επιχειρήσεις από το 25%, στο 10%, ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και έμπρακτης στήριξης στην πραγματική οικονομία. Σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αυξάνει τον φόρο από 10%, σε 15%, καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στο επενδυτικό περιβάλλον”.
«Οι Κυβερνώντες στέλνουν άλλο ένα μήνυμα στο “εναπομείναν επιχειρείν” αυτής της χώρας, για τις προθέσεις τους. Φορολογούν ότι κινείται, βυθίζοντας τη χώρα σε ένα υφεσιακό αδιέξοδο, απομακρύνοντας την κάθε επένδυση και δυσχεραίνοντας αφάνταστα την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων. Έχουν πλέον χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment