Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας Ελασσόνας: Συμπαράσταση σε συνδικαλιστή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

εκπαιδευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε ανακοίνωση συνδικαλιστικού εκπροσώπου Θεσσαλίας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας συμπαραστέκεται στον συνάδελφό μας και συνδικαλιστή αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας Νάστο Γεώργιο και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως καταδικάζει κάθε παρέμβαση που αντίκειται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και κάθε στοχοποίηση συνδικαλιστών.
Η παρέμβαση αυτή εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για τον βαθμό ελεύθερης και σύννομης συνδικαλιστικής έκφρασης, για την άσκηση ή μη του ελεύθερου δικαιώματος ενός αιρετού και όχι διορισμένου εκπροσώπου των εκπαιδευτικών να εκφράζει δημόσια και εγγράφως τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του.
Οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι εκπρόσωποι κομμάτων αλλά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών. Έχουν υποχρέωση επίσης να αναδεικνύουν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο!

ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ.

Add Comment