Άζωρος -Περιφορά εικόνας [800x600]
Δεν μπορούν να ξεριζώσουν τα πιστεύω του έθνους

«Οι όποιες απόπειρες να ξεριζωθούν τα βασικά πιστεύω και σύμβολα του ελληνικού έθνους, με διοικητικές πράξεις που εστιάζονται σε παρωχημένες ιδεοληψίες, προκαλούν μόνον τεχνητούς διχασμούς και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Άζωρο Ελασσόνας, όπου παρακολούθησε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Δημήτρη Βουρονίκο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, π. αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σαπουνά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο, προστάτη του Πεζικού, και τον παραδοσιακό χορό στην πλατεία που έσυραν οι πρεσβύτερες γυναίκες του χωριού.
Ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε, επίσης, τα εξής:
«Ο εορτασμός του Πάσχα με το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και η σημερινή εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου γεμίζουν τις καρδιές μας με ελπίδα και αισιοδοξία. Σε καιρούς χαλεπούς όπου κυριαρχεί η κατήφεια και η απαισιοδοξία αντλούμε δύναμη από την πίστη μας για να προχωρήσουμε σε ένα μέλλον πιο φωτεινό.
Η συμμετοχή στους εορτασμούς στην ελληνική επαρχία, όπου τηρούνται οι μακραίωνες παραδόσεις του λαού μας αναδεικνύει μια άλλη ζωντανή ακόμη Ελλάδα. Την Ελλάδα που αντιστέκεται στις ισοπεδωτικές τάσεις του συρμού και της παγκοσμιοποίησης, που αλλοιώνει την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμικό πλούτο των εθνών. Απ’ αυτήν την Ελλάδα, από αυτές τις αστείρευτες πηγές της Ορθοδοξίας και των παραδόσεών μας οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη για να ανορθώσουμε τη χώρα μας.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα όσους εορτάζουν σήμερα».

Πλατεία-Χορός γυναικών [800x600]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Η Τουρκία απαλλοτριώνει εκκλησίες στη Μικρά Ασία
Συνεχίζει την πολιτική Γενοκτονίας της Μνήμης!

 «Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια γενοκτονίας της ιστορικής μνήμης, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει τη γενοκτονία της χριστιανών της Ανατολής, κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα. Είναι φανερό ότι επιδιώκεται η εξαφάνιση και των ιστορικών τεκμηρίων της παρουσίας των χριστιανών στην Μικρά Ασία, είτε αυτά είναι εκκλησίες, είτε μνημεία είτε ακόμη νεκροταφεία». Τα παραπάνω τονίζει ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η είδηση ότι το τουρκικό κράτος απαλλοτρίωσε έξι χριστιανικές εκκλησίες στην νοτιο-ανατολική Τουρκία.
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, «σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης ‘‘World Watch Monitor’’ (06.04.16), η οποία δημοσιεύθηκε σε διεθνή και εγχώρια Μ.Μ.Ε., η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην αυθαίρετη απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών εκκλησιών στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ. Οι λατρευτικοί χώροι πέρασαν έτσι στην δικαιοδοσία του τουρκικού κράτους. Η απαλλοτρίωση, όπως αναγράφεται στην αναφορά της οργάνωσης, έγινε υπό το πρόσχημα της ανοικοδόμησης και αποκατάστασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, στην οποία τους τελευταίους μήνες λαμβάνουν σφοδρές συγκρούσεις, και όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι εναπομείναντες Χριστιανοί της περιοχής -Αρμένιοι, Ασσύριοι, Χαλδαίοι και Τούρκοι- δεν έχουν πρόσβαση στις λατρευτικούς τους χώρους. Να σημειωθεί ότι τα λατρευτικά οικοδομήματα ανήκουν στην συρορθόδοξη εκκλησία, στην καθολική καθώς και σε προτεσταντική ομολογία και μερικά από αυτά έχουν ιστορία πολλών αιώνων». Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής, «η συρορθόδοξη εκκλησία της Παρθένου Μαρίας είναι ηλικίας 1.700 ετών».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «ήδη τρεις παλαιότατες βυζαντινές εκκλησίες, της Αγίας του Θεού Σοφίας, στην Νίκαια της Βιθυνίας, στην Τραπεζούντα του Πόντου και στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης έχουν μετατραπεί σε ισλαμικά τεμένη, στο πλαίσιο της ίδιας βάναυσης διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας» και προσθέτει ότι «τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να συνάδουν σε σύγχρονο κράτος δικαίου, όπου γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, η θρησκευτική ελευθερία αλλά και η πολιτιστική κληρονομιά, ούτε μπορεί με ανάλογες πρακτικές η Τουρκία να διεκδικεί την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Κατόπιν τούτων ρωτά τον κ. Κοτζιά:
1.Αν προτίθεται να μεταφέρει το ζήτημα της αυθαίρετης απαλλοτρίωσης χριστιανικών εκκλησιών από το τουρκικό κράτος στους διεθνείς οργανισμούς.
2.Αν στις συνομιλίες που διεξάγονται με την τουρκική πλευρά έχετε θέσει και το ζήτημα του σεβασμού στην ιστορική μνήμη εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και την απαίτηση καταδίκης της μετατροπής βυζαντινών εκκλησιών σε ισλαμικά τεμένη.

       
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Τελεσίγραφα αφανισμού των αγελαδοτρόφων!
Αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις γάλακτος

 
«Προκλητικά αδιάφορη η Κυβέρνηση στο φαινόμενο των αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων γάλακτος, φοβάται να παρέμβει και απαξιεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση 31 βουλευτών της ΝΔ για πλημμελείς ελέγχους στην αγορά γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην πατρίδα μας εδώ και δύο μήνες. Η στάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση των εισαγωγών και των ελληνοποιήσεων σε βαθμό που το ελληνικό γάλα έχει τη χαμηλότερη ζήτηση της τελευταίας 20ετίας». Οι παραπάνω διαπιστώσεις περιλαμβάνονται σε ερώτηση που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον Τομεάρχη επί των αγροτικών του κόμματος, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτή Καρδίτσης, κ. Κώστα Τσιάρα και τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θόδωρο Καράογλου.
Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, αναφέρουν ότι «οι επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες την πρωτοφανή αυτή αδιαφορία της Κυβέρνησης για έναν ολόκληρο κλάδο, παράλληλα με τις εισαγωγές που κάνουν, στέλνουν τελεσίγραφα στους παραγωγούς ζητώντας τους να αλλάξουν και τις συμβάσεις τους στο μέσο της παραγωγικής περιόδου και να υπογράψουν με τιμές αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής. Οι περισσότεροι παραγωγοί αρνούνται να προβούν σε τέτοια συμφωνία υποταγής και σίγουρης χρεωκοπίας και οδηγούν τα ζώα τους σε σφαγή. Παράλληλα δε με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ολόκληρος ο κλάδος της ελληνικής αγελαδοτροφίας οδηγείται σε αφανισμό.
Την ίδια στιγμή με την πρακτική της ελληνοποίησης της πρώτης ύλης οι επιτήδειοι, ταυτόχρονα με τη μείωση του κόστους παραγωγής, παραπλανούν και τους Έλληνες καταναλωτές που θεωρούν ότι καταναλώνουν γνήσια εγχώρια προϊόντα, αισχροκερδώντας εις βάρος και των τελευταίων». Ενώ «παράλληλα υπονομεύουν τη γνησιότητα και την ταυτότητα των εθνικών μας αυτών προϊόντων, ιδίως όταν πρόκειται για πιστοποιημένα ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ γαλακτοκομικά ή τυροκομικά προϊόντα. Η υπονόμευση αφορά ουσιαστικά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και την προστιθέμενη αξία που προκύπτουν στις περιοχές της πατρίδας μας όπου παράγονται τα αντίστοιχα αυθεντικά».
Οι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ τονίζουν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει παραγωγούς και καταναλωτές και ότι με την αδιαφορία σας επί των παράνομων ελληνοποιήσεων και των πρακτικών παραπλάνησης των καταναλωτών συνηγορείτε στην αύξηση της διατροφικής εξάρτησης της πατρίδας μας από τις εισαγωγές».
Κατόπιν τούτων ζητούν από τον κ. Αποστόλου να απαντήσει:
·     Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών από τη νοθεία και τις παραπλανητικές ετικέτες γαλακτοκομικών προϊόντων;
·     Πως προτίθεται η Κυβέρνηση να προστατέψει τους Έλληνες παραγωγούς και την εγχώρια παραγωγή;
·     Πόσους ελέγχους ισοζυγίου γάλακτος και σε πόσες επιχειρήσεις διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία του ΥπΑΑΤ και πόσες παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας καταγράφηκαν κατά τα δύο τελευταία έτη, δηλ. από 01.01.14 έως 30.12.15;
·     Τι ποινές επιβλήθηκαν και σε πόσες επιχειρήσεις και τι ποσά εισπράχθηκαν από τυχόν πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε παραβάτες κατά την ίδια χρονική περίοδο που προαναφέρθηκε;

Θέματα #αγελαδοτρόφοι #Άζωρος #ΓΑΛΑ #εκκλησίες #ορθοδοξία #παράδοση #Τουρκία #ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ