Μαθήματα θεατρικής παιδείας από …μαθητές της Ελασσόνας!

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Τα δικά τους μαθήματα θεατρικής παιδείας έδωσαν …οι μαθητές της Παιδικής Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου Ελασσόνας, μέσα από μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, με την συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου παρουσιάστηκε σε διασκευή του Μάνου Βενιέρη, το έργο της Ζαν Μαρί Λε Πρενε Ντε Μπωμόν «Η πεντάμορφη και το τέρας», έργο – ύμνος στην αυτοθυσία και στην αιώνια αφοσίωση που ονομάζεται έρωτας.
Η ερμηνεία των Ελασσονιτών μαθητών(…εκκολαπτόμενων ηθοποιών) στο θεατρικό «σανίδι», και οι ευαισθησίες τους γοήτευσαν και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους, που τους αποζημίωσαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και πολλά «μπράβο». Και όλα αυτά υπό τα βλέμματα του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Αθαν. Κουρομπίνα(…προλόγισε την παράσταση)και των εκπαιδευτικών του σχολείου, που δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για αυτό που έβλεπαν.,


Το θέμα του παραμυθιού μιλούσε για την δύναμη της αγνής και άδολης αγάπης. Τα μηνύματα του πολλαπλά και ανθρώπινα. «Η πραγματική αξία και ομορφιά κάθε πλάσματος βρίσκεται στην ψυχή και όχι στην μορφή του. Μάθε να κοιτάς και να ψάχνεις κάτω από την επιφάνεια…!!», ήταν το μήνυμα προς όλους.
Δίπλα στους μαθητές – ηθοποιούς, ο Ελασσονίτης εκπαιδευτικός Νίκος Τεγούσης, που σκηνοθέτησε την παράσταση, και που ήδη έχει «καταθέσει» σημαντικά «δείγματα γραφής» στο χώρο της θεατρικής παιδείας.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνικά: Αντωνία Πίγκα, κουστούμια: Βεστιάριο Ομόνοιας, χορογραφίες: Νανά Νατσιούλη – Σολωμού, φωτισμός – ήχος: Δημήτρης Βαλιώτης, φωτογραφίες: Βασίλης Τσιγιάννης, βοηθοί Θεατρικής Ομάδας: Νόπη Σερετίδου, Μαρία Τζάνου.
Τους ρόλους του έργου(…σε παρένθεση) ερμήνευσαν  οι μαθητές:
Τάνια Αβέλλα(Κλημεντίνη), Φώτης Αργυρόπουλος(Μπερνάρ), Φωτεινή Γερονάτσιου(Τζουλιέτ), Ιωάννα Γραβάνη(Ζερβέζ), Αρετή Ζυγούρη(Πεντάμορφη α΄ μέρος), Νίκος Καλύβας(Αιμίλιος), Τόνια Κατή(μαντάμ Ζουζού), Νίκη Κόμη(Πεντάμορφη β΄ μέρος), Γιώργος Κουτσιαμάνης(Τέρας), Νίκος Λούκας(Ιάκωβος), Θανάσης Κιτσούλης(Πεντεπέν), Γιώργος Τεγούσης(Χωριάτης), Στυλιανή Παντόλμου(Επόνα – βιολί), ενώ βοηθοί σκηνής ήταν οι Ανδριάνα Γκανδρή και η Αρετή Μπαρά.

Add Comment