Προβοκατόρικη επίθεση εναντίον της καταγγέλλει η Άννα Βαγενά στην επέτειο του Κιλελέρ

Προβοκατόρικη Επίθεση Καθοδηγούμενων Μειοψηφιών – Εκδήλωση Μνήμης της Αγροτικής Εξέγερσης του Κιλελέρ

ΒΑΓΕΝΑ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στον απόηχο της επετείου αγροτικής εξέγερσης του Κιλελέρ (Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016), η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθα σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, προσκεκλημένη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ. Όπως μου ζήτησαν διαμαρτυρόμενοι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αγρότες δεν διάβασα την επιστολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά θέλησα να τους πω δυο λόγια βγαλμένα απ’ την καρδιά μου και γραμμένα με τα ίδια μου τα χέρια. Χέρια καθαρά που, όπως τα χέρια όλων όσοι στηρίζουμε την Κυβέρνηση αυτή, ούτε μίζες πήραν, ούτε τα ταμεία των αγροτικών συνεταιρισμών ξετίναξαν και –σίγουρα– δεν καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αντί, λοιπόν, να ακούσουν αυτά που είχα να πω, συντονισμένα, προβοκατόρικα και απροκάλυπτα μια μικρή μειοψηφία (περίπου 20 ατόμων και 2-3 τρακτέρ), καθοδηγούμενη από τους γνωστούς αγροτο-κομματάρχες της ΝΔ επιχείρησε να με διακόψει με φωνές, κορναρίσματα ακόμα και με τρακτέρ(!). Βλέπετε δεν ήθελαν να ακούσουν λόγια ειλικρινά. Καταχειροκρότησαν τον κ. Περιφερειάρχη με τα ωραία και γενικά που τους είπε, γιατί έχουν μάθει να έρχονται εδώ υπουργοί και πολιτευτές και να τους γεμίζουν με κούφιες υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά. Μπροστάρης των «διαμαρτυρόμενων» ήταν…. ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Χρ. Σιδερόπουλος, που μόλις ανέβηκα στο βήμα έδωσε το σύνθημα μπροστά στα μάτια μας για να αρχίσει η εναντίον μου επίθεση… Οι διοργανωτές, βλέπετε, μπέρδεψαν την ημέρα τιμής του αγροτικού αγώνα του Κιλελέρ με κομματική εκδήλωση της ΝΔ.
Το ίδιο και οι «αγανακτισμένοι» που ενώ εμένα δεν ήθελαν να με ακούσουν καταχειροκρότησαν τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκα. Ενώ σε εμένα κουνούσαν το δάχτυλο για το πακέτο Χατζηγάκη, λέξη δεν είπαν σ’ αυτούς που ανήκουν στον πυρήνα της ΝΔ που είναι η μόνη υπαίτια γι’ αυτό το σκάνδαλο.
Αν οι παρευρισκόμενοι και οι διοργανωτές δεν ήθελαν να μιλήσω ας μην με καλούσαν ή ας μου το ζητούσαν εξ αρχής. Όφειλαν, όμως, αφού δεν έκαναν κάτι τέτοιο, να δείξουν υποτυπώδη σεβασμό, ενώ ο Δήμος και η Περιφέρεια όφειλαν να διασφαλίσουν την τάξη και όχι να με αφήσουν εκτεθειμένη στο βήμα απέναντι σε μια άνανδρη και προβοκατόρικη επίθεση λίγων δήθεν αγανακτισμένων.
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι τα δικά μου χέρια και η ψυχή μου είναι καθαρή είναι δε τιμή μου που εκπροσώπησα αυτήν εδώ την Κυβέρνηση. Αυτή την Κυβέρνηση που υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί… και αν δεν τα καταφέρουμε ή αν ο λαός το αποφασίσει θα πάμε σπίτια μας με καθαρό το μέτωπο. Τους ετοιμάζουν, άλλωστε, σαν άλλο σωτήρα, τον κ. Μητσοτάκη που θα τους δώσει αντί για προστασία των αδυνάτων και δικαιοσύνη, νεοφιλελευθερισμό και καταστολή.
Σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Add Comment