«Αντίο με πενθούσα σιωπή και με βοώσα φωνή» στην άτυχη νοσηλεύτρια

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΗΔΕΙΑ ΓΡΕΒ. 2 [800x600]

Μέσα σε ατμόσφαιρα συντριβής και οδύνης, «με πενθούσα σιωπή και με βοώσα φωνή», εκατοντάδες άτομα είπαν χθες το μεσημέρι στα Γρεβενά το τελευταίο «αντίο» στην νοσηλεύτρια της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» της Αθήνας Χρύσα Ρόβα, που «έφυγε» από τη ζωή με τραγικό τρόπο απρόσμενα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.
Στην εξόδιο Ακολουθία, που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου Γρεβενών χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και συλλειτούργησαν δέκα αρχιμανδρίτες και ιερείς της Μητρόπολης.
«Σήμερα, όλοι εμείς, οι συγγενείς, οι συγχωριανοί, οι φίλοι, οι συνάδελφοι της Χρύσας πενθούμε για τον πρόωρο και άδικο χαμό της», τόνισε συγκινημένος ο μητροπολίτης κ. Δαβίδ.
Δεκάδες στεφάνια κατατέθηκαν στη σορό της ενώ πολλοί συνάδελφοι της – γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν, το ««Αμαλία Φλέμινγκ», και από άλλες περιοχές της χώρας βρέθηκαν εκεί για το «ύστατο χαίρε» σε ένα πρόσχαρο και χαμογελαστό άτομο, που «έφυγε» τόσο άδικα.
[wpg_thumb]
Συγκινημένοι και δακρυσμένοι φίλοι και συνάδελφοι της έκαναν λόγο για ένα γλυκό και υπέροχο άνθρωπο που «έφυγε» τόσο νωρίς. Χαρακτηριστικά τα λόγια κάποιων: «Αυτό που έγινε, είναι τραγικό για τη συνάδελφο που συνεργαζόμασταν τόσα χρόνια μαζί. Λυπάμαι πολύ που χάθηκε ένας τόσο γλυκός και νέος άνθρωπος». «Μας άφησε νωρίς. Η θλίψη είναι τεράστια. Ήταν ξεχωριστός άνθρωπος. Δεν θα χαθεί ποτέ από μέσα μας…». «Βουβή η νοσηλευτική ομάδα. Τυχεροί όσοι την γνωρίσαμε και αυτοί που θα την γνωρίσουν. Καλό ταξίδι». «Τραγικό…συνάδελφος με τέτοιο τραγικό τρόπο να φεύγει. Και αυτό γιατί η αίσθηση του καθήκοντος και της υπευθυνότητας είναι πάνω απ΄ όλα. Για να μην μείνουν μόνοι οι ασθενείς. Αυτή η φράση τα λέει όλα…». «Οι άνθρωποι που έχουν βρει το νόημα της ζωής δε χρειάζεται να ζήσουν πολύ γα να μας διδάξουν και να αφήσουν το στίγμα τους. Να συνεχίζεις να μας γελάς από εκεί ψηλά, για να θυμόμαστε την αισιοδοξία σου και την αγάπη σου δίνοντας χαρά στους γύρω σου!».
Ξεχωριστό το συγκλονιστικό μήνυμα της ανιψιάς της άτυχης νοσηλεύτριας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Όλοι με τον δικό τους τρόπο είπαν ένα τελευταίο αντίο στην πολυαγαπημένη μου θεία. Τώρα ήρθε και η σειρά μου να την χαιρετήσω όπως θα ήθελε και αυτή. Θεία ήσουν είσαι και θα είσαι για πάντα μέσα στις καρδιές μας και θέλω και από εκεί ψηλά να έχεις αυτό το πανέμορφο χαμόγελο που έχει χαραχθεί μέσα μας και που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Θα σε αγαπάμε για πάντα…Καλό ταξίδι, θεία!».
Μόλις πριν δύο μήνες η Γρεβενιώτισσα νοσηλεύτρια της Μ.Ε.Θ. είχε παντρευτεί. Εργαζόταν 15 χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η αγάπη της για τον συνάνθρωπο την ώθησε να σπουδάσει νοσηλευτική, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της, προκειμένου να ενταχθεί στην Μονάδα Εντατικής. 
Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ κ. Δημ. Περίχαρος τόνισε: «Εάν είχε κατέβει τρεις ορόφους από τις σκάλες, η Χρύσα θα ζούσε. Από τη βιασύνη της όμως και την υπερβολική υπευθυνότητα που έδειχνε πάντοτε στη δουλειά της, επιδίωξε να περάσει από το περβάζι με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει από τον τρίτο όροφο!».

Add Comment