«Έφυγε» ο παλιός Ελασσονίτης Βασίλης Στουρνάρας

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, ανήμερα της 6ης Οκτωβρίου(…όταν η γενέτειρα του γιόρταζε τα «Ελευθέρια»), ο παλιός Ελασσονίτης Βασίλης Στουρνάρας, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες.
Ο εκλιπών ήταν γνωστός και αγαπητός και στην Ελασσόνα, όπου κρατούσε την επικοινωνία και τις επαφές με τους συγγενείς του, και παλαιούς φίλους του.
Έχαιρε εκτίμησης, ευγενής, άτομο της προσφοράς, με ευαισθησίες, βοήθησε παλαιότερα πολύ κόσμο, αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελασσόνα και ενημερωνόταν τακτικά για τα «δρώμενα» και από τον τοπικό τύπο.
Εργατικός, φιλότιμος, άτομο της καλής παρέας, πολυταξιδεμένος, ανοιχτός και επικοινωνιακός.
Ο Βασίλης Στουρνάρας διέμενε εδώ και πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως οικονομικό στέλεχος και λογιστής στην τότε κραταιά Τεχνική Εταιρία «ΔΟΜΙΚΗ», που κατασκεύασε πολλά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Άφησε πίσω την σύζυγο του Σοφία(Φιφή) Στουρνάρα και ευτύχησε να έχει 22 ανίψια.
Από την πάλαι ποτέ πολύτεκνη οικογένεια Γιάννη – Αρχοντίας Στουρνάρα(…έμενε δίπλα στην τοξοτή γέφυρα της Ελασσόνας), μετά και τον θάνατο του Βασ. Στουρνάρα, και της αδελφής του Αικατερίνης Μουκίδου – Στουρνάρα(τον περασμένο Απρίλιο), βρίσκεται πια εν ζωή μόνο η Καλλιόπη(Πιπίτσα) Χατζή – Στουρνάρα.
Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, την περασμένη Παρασκευή, είπαν στον 85χρονο Ελασσονίτη, το τελευταίο «αντίο», στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης δεκάδες συγγενείς και φίλοι, καθώς και αρκετοί Ελασσονίτες, που τον γνώριζαν.

Γιάννης  Μουκίδης

Add Comment