Κέλλας για ΚΔΑΠ, τέλος αιολικών πάρκων, φράγμα Μεσοχώρας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ κ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών κκ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιώργο Κατρούγκαλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο, αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειο Γιόγακα – ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία”.
«Η κραυγή αγωνίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών – Ατόμων με Αναπηρία, για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους, αποτελεί άλλο ένα κομμάτι στο πάζλ αδιαφορίας των Κυβερνώντων, προς τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Μια κοινωνική δομή που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, σε πολύ ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, έχει μείνει χωρίς χρηματοδότηση, εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι και να μην υπάρχουν πόροι ούτε για την σίτιση των παιδιών!!! Η αδιαφορία τους είναι εκτός από απαράδεκτη και επικίνδυνη», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:
Η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ) διακυβεύεται λόγω της μη έγκαιρης καταβολής της προβλεπόμενης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» χρηματοδότησης προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις επικεφαλής δημοτικών αρχών και εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές, εκκρεμεί η πληρωμή της πρώτης δόσης που αντιστοιχεί στο 30% του ετήσιου προϋπολογισμού και του υλοποιημένου έργου και αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015. Αναφέρεται επίσης ότι, αν και η χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ για την περίοδο 2015-2016 προέρχεται από τρεις πηγές (ΕΠΑΝΑΔ, ΠΕΠ, Εθνικοί Πόροι), ενδέχεται να καταβληθεί προσεχώς μόνο το σκέλος της πρώτης δόσης που χρηματοδοτείται από το ΕΠΑΝΑΔ και το οποίο αντιστοιχεί μόλις στο 15-20% του συνόλου των εγκεκριμένων παιδιών.
Η προβληματική ροή της χρηματοδότησης έχει αποτέλεσμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους και την αδυναμία προμήθειας επαρκών υλικών για τη σίτιση, την εκπαίδευση και τη δημιουργική ενασχόληση, με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η ποιότητα του κοινωνικού, παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στις δομές αυτές.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι προτίθεται να πράξουν για την έγκαιρη καταβολή, από όλους τους συμμετέχοντες φορείς χρηματοδότησης, της οφειλόμενης δόσης και, στο εξής, για την απρόσκοπτη καταβολή των επόμενων δόσεων σύμφωνα με τις φάσεις υλοποίησης του έργου;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ν. Αργολίδας, κ. Γιάννη Ανδριανό – , ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 13.000.000 € στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων της Ελλάδας καθώς και αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 20.000.000 € προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Δημοτικές Αρχές”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι Δήμοι Τεμπών και Αγιάς.

«Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναζητά πόρους από παντού και για τους πολίτες και το ένα ευρώ, είναι σημαντικό, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει να είναι αφερέγγυα και αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπεται η κατανομή 13.000.000 € περίπου σε πολίτες, κατοίκους περιοχών που φιλοξενούν Αιολικά Πάρκα και 20.000.000 € περίπου που αντιστοιχούν στους Δήμους που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα. Στο Ν. Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς έχει λαμβάνειν 6.273 ευρώ και οι δικαιούχοι της περιοχής 4.182 ευρώ, ενώ ο Δήμος Τεμπών έχει λαμβάνειν 23.086 ευρώ και οι δικαιούχοι της περιοχής 15.391 ευρώ. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμφανίζεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών:
1.Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση τη διαδικασία κατανομής αυτών των ήδη παρακρατημένων πόρων στους δικαιούχους; (κατοίκους και Δημοτικές Αρχές).
2.Υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά στους κατά νόμο δικαιούχους;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ
ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ν. Τρικάλων, κ. Κώστα Σκρέκα – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ.Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Υδροηλεκτρικού Έργου Φράγματος Μεσοχώρας”.
«Το 2014 η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες και τοπικιστικές αντιδράσεις, προχώρησε για πρώτη φορά σε μια πλήρη σειρά Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων, επανακκινώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες λειτουργίας της Μεσοχώρας, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους ένα έργο παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Δυστυχώς ο ερχομός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς Κυβέρνησης και οι ιδεοληψίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της, έχει κλειδώσει στα συρτάρια των Υπουργείων, την εκπόνηση αυτού του μακρόπνοου σχεδίου, όπως και τόσων άλλων σχεδίων που θα άλλαζαν τον ενεργειακό χάρτη της χώρας», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment