«Βασίλεψαν» με κρεατόπιτα οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΙΤΑ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 2016 (6)

Είναι καθιερωμένο οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας να κόβουν τη δική τους παραδοσιακή πίτα, την Λιβαδιώτικη κρεατόπιτα, για να πάει καλά ο νέος Χρόνος.
Έτσι έγινε και φέτος, στην ταβέρνα «στου Θωμά», εκεί όπου ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας «Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ», που έχει ιδρυθεί το 1981, τήρησε το έθιμο της βασιλόπιτας του Νέου Χρόνου.
Εκεί, ανακοινώθηκε ότι η «σκυτάλη» για τη συνέχεια του συλλόγου δόθηκε σε νεότερες ηλικίες με διάθεση και όρεξη για δράση και έργο. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου απαρτίζεται από τις κυρίες: Πόπη Φώλλα – Γκατζιούρα(πρόεδρος) / Μαίρη Λέκκα – Στημονιάρη / Μαρία Γκανάτσιου / Άννα Γάτσα – Μιχαλέα / Αλεξάνδρα Κατσιούρα – Φώλλα / Έφη Λέκκα – Τσιαβέ / Πόπη Μαντέλα – Λιάκου / Ραφαέλα Κωστοπούλου.
Στην όμορφη γιορτή των Λιβαδιωτών Ελασσόνας παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Δήμ. Λέκκας, Αναστ. Γκατζιούρας, Αστ. Στούπας, ο πρ. βουλευτής Γιάννης Παπαδημόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκ μέρους της εφημερίδας «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» ο Αχιλλέας Κίτσας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και οικογένειες Λιβαδιωτών και φίλων τους.

[wpg_thumb]

Add Comment