“Βασίλεψαν” οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας

attachment331 [800x600]

Είναι καθιερωμένο οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας να κόβουν τη δική τους παραδοσιακή πίτα, την Λιβαδιώτικη κρεατόπιτα, για να πάει καλά ο νέος Χρόνος. Έτσι έγινε και φέτος, στην ταβέρνα “στου Θωμά”, εκεί όπου ένα Κυριακάτικο μεσημέρι, ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας ¨Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ”, που έχει ιδρυθεί το 1981, τήρησε το έθιμο της βασιλόπιτας του Νέου Χρόνου.
Εκεί, ανακοινώθηκε ότι η “σκυτάλη” για τη συνέχεια του συλλόγου δόθηκε σε νεότερες ηλικίες με διάθεση και όρεξη για δράση και έργο. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου απαρτίζεται από τις κυρίες Πόπη Φώλλα-Γκατζιούρα(πρόεδρος)/Μαίρη Λέκκα -Στυμονιάρη/Μαρία Γκανάτσιου/Άννα Γάτσα-Μιχαλέα/ Αλεξάντρα Κατσιούρα-Φώλλα/ Έφη Λέκκα- Τσιαβέ/ Πόπη Μαντέλα-Λιάκου/ Ραφαέλα Κωστοπούλου.
[wpg_thumb]
Στην όμορφη γιορτή των Λιβαδιωτών Ελασσόνας παραβρέθηκαν ..ο βουλευτής Γιώργος Κατσαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Λέκκας, Αναστ. Γκατζιούρας, Ασπ.Στούπας, ο πρ.βουλευτής Γιάννης Παπαδημόπουλος, δημ.σύμβουλοι, εκ μέρους της εφημερίδας “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ” ο Αχιλλέας Κίτσας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και οικογένειες Λιβαδιωτών και φίλων τους.

Add Comment